Foto: Pixabay

Od ponoći je gorivo znatno pojeftinilo, a cijena spremnika goriva je i do 18 kuna jeftinija. Pad cijene uzrokovao je koronavirus i strah od manje vrijednosti nafte zbog manje potrošnje.

Odlične vijesti za vozače! Od ponoći je pojeftinilo gorivo, a kako javlja portal cijenegoriva.info, cijene spremnika benzina pale su za 18 kuna.

Prosječni spremnik dizela jeftiniji je za 18,5 kuna, benzina za 18, a autoplina za 8 kuna. To znači da je litra dizela čak 37 lipa jeftinija nego do sada. Prema informacijama na stranicama Ministarstva gospodarstva, litra dizela sada će vas stajati 9,15 kuna.

Benzin je pojeftinio za 36 lipa, pa litra sada košta 9,68 kuna. Jedna litra autoplina prema novim cijenama doći će vas 4,56 kuna.

Novi pad cijena rezultat pada cijena barela sirove nafte koja se na londonskom tržištu u posljednjih tjedan dana smanjila za 13,7 posto.

Cijena nafte u svijetu drastično pada zbog straha da će širenje epidemije koronavirusa dovesti do manje potrošnje nafte, a globalni pad cijena od sutra bi se mogao odraziti i na vozače u Hrvatskoj.