Foto: Net.hr

Iz Grada Zagreba su večeras otklonili sve nedoumice vezano za “rusku zastavu” na zagrebačkim fontanama. Objasnili su kako je riječ zapravo o bojama zastave Litve koje su žuta, zelena i crvena, javlja net.hr

Naime, čitatelj nam je večeras poslao fotografiju rekavši kako mu se čini da se na njoj vide fontane u Zagrebu oko 18:30 sati u bojama ruske zastave. On je tvrdio da su boje sigurno bijela, plava i crvena.

I dok je on tvrdio da su boje bijela, plava i crvena te da sve podsjeća na rusku zastavu, iz Grada Zagreba su nam odgovorili da je u pitanju zastava Litve, što se i može jasnije vidjeti iz druge fotografije.

Foto: Net.hr

Prosvjedi su se od početka ruske invazije održali u mnogim gradovima diljem Europe pa tako i u Zagrebu, ispred veleposlanstva Rusije i u Splitu. Vukovarski Vodotoranj zablistao je u bojama ukrajinske zastave.

Fontane ispred Nacionalne i sveučilisne knjižnice u Zagrebu također su 24. veljače bile obasjane nacionalnim bojama zastave Ukrajine kao znak potpore stanovnicima Ukrajine u ovim teškim vremenima, donosi net,hr

Ivica R.