Gradski vrt donosi sreću, od 12 odigranih utakmica u Gradskom vrtu – nismo izgubili nijednu!

0
Foto: Snimka zaslona/YouTube

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras u Osijeku igra protiv Slovačke važan dvoboj kvalifikacija za odlazak u Katar.

Od svoje samostalnosti Vatreni su odigrali 12 utakmica u Gradskom vrtu. A od tih 12 dvoboja – nismo izgubili nijednu!

Kad je riječ o prijateljskim utakmicama, Hrvatska je gotovo svaki put usrećila navijače u Sloveniji. U sedam utakmica Vatreni su slavili šest puta i jednom remizirali. U Gradskom vrtu padali su Mađari, Poljaci, Velšani, Malijci, Izraelci i Senegalci, no ne i Iran s kojima smo igrali 2:2 2006. godine.

Od nešto bitnijih utakmica, tri su se igrale za odlazak na Euro, dvije za Svjetsko prvenstvo.

Prvi put kvalifikacije za Euro 2004. gdje smo odigrali 0:0 s Estonijom u rujnu 2002., no dvije godine kasnije sa šesticom smo ispratili Azerbajdžance u borbi za Euro 2016. kojeg se i ne želimo prisjećati.

Posljednju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Euro Hrvatska je odigrala protiv Walesa u lipnju pretprošle godine gdje su naši slavili 2:1.

Kad je riječ o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, navijači su u Gradskom vrtu mogli vidjeti samo dvije utakmice, a večeras će vidjeti i treću.

Za odlazak u Južnu Koreju i Japan 2002., rutinski je svladana Latvija u ožujku 2001., dok je Wales očito stara mušterija Vatrenima, posebno u Osijeku, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu pobijedili smo 2:0.

Večeras je na rasporedu 13. utakmica koju Vatreni igraju u Osijeku, a nadamo se samo da neće postati nesretan broj. Pred Hrvatskom je ključan dvoboj sa Slovačkom, a očito je da Gradski vrt donosi sreću reprezentaciji.

No, večeras će se i prisluškivati rezultat u 400 km udaljenom Mariboru gdje će Slovenija dočekati Rusiju. A tko zna, bilo bi lijepo i da nam susjedi malo pomognu i otkinu koji bod. A možda i sva tri… javlja SportKlub