‘Grbinov ađutant‘ prostački izvrijeđao Danicu Juričić, ženu koja želi voditi gradski SDP,a Bernardića bi “roknuo u glavu da mu dođe pred oči, a doći će…”

0
Foto: Facebook

Sastanak SDP-ovaca, organizacije Donji grad, održan u petak, na kojemu je Danica Juričić namjeravala predstaviti svoju kandidaturu za predsjednicu SDP-a Zagreb pretvorio se u okršaj u kojemu je Juričić bila izložena brutalnim uvredama Marijana Rešetića.

Njega u medijima opisuju kao ađutanta šefa SDP-a Peđe Grbina i “uništavatelja SDP-a Trnje”, nekoć vodeće gradske organizacije, potom povjerenika za Trešnjevku jug koji je proveo akciju čišćenja SDP-a od nepodobnih, a bio je imenovan članom Klisovićeva izbornog stožera. Sve je bilo u redu dok se na sastanku nije pojavio Rešetić u vidno alkoholiziranom stanju, obznanila je detalje Mara Antolović na Facebooku, otkrivši da je dvadesetak sudionika sastanka ostalo zgroženo Rešetićevim degutantnim vokabularom “koji ne smije izlaziti iz usta nekoga tko predstavlja SDP, ni na kavi s najboljim frendom, a kamoli na sastanku”. To je potaklo burnu raspravu o tome ima li ikakvog smislenog života u SDP-u.

“Ubrzo nakon njegovog dolaska, počeli su žustri monolozi gospodina Rešetića u kojemu su padale teške uvrede i psovke, pa i prijetnje, ne samo prema nama prisutnima, nego i prema bivšim kolegama koji su nedavno izbačeni iz stranke. Na samom početku je vrlo bahato i arogantno prekinuo komunikaciju između mene i Danice. Kada ga je kolegica zamolila da pričeka sekundu da završimo, on me pogledao u oči i (nažalost, moram citirati), rekao: ‘Boli me k… za nju’, na što je Danica oštro reagirala, no on je nastavio u svom tonu: “Ja nisam pič.. kao svi vi s Donjeg grada, ja sam dečec s Trnja, sve kažem kako je, a vi se je…e’”, otkrila je Antolović javno blamažu tog sastanka i salvu agresivnih i prostačkih psovki koje je Rešetić osuo po bivšim kolegama.

Nikši Vukasu poručio je da će ga, “ako mi se pojavi pred očima, zadaviti golim rukama”, za bivšeg predsjednika Davora Bernardića ustvrdio je da bi ga “roknuo u glavu da mu dođe pred oči, a doći će…” U svom monologu zaključio je da “njih sve treba u zatvor i sve koji ih podržavaju jer su i oni kriminalci”, “ja bi ih složio sve sa zemljom kao i sve koji ih podržavaju”. Doduše, paljbu je osuo i na aktualno vodstvo stranke.

Antolović zdvojno piše: “Možemo se ne slagati u nekim stvarima, argumentirano kritizirati i debatirati, dapače, to je socijaldemokracija. Ovo socijaldemokracije, a ni osnovnog bontona, vidjelo nije. U godinama aktivnog bavljenja politikom naučila sam da nije važno što se govori, nego tko govori, no ponašanje kolege je šokiralo sve prisutne upravo time što je govorio i, još gore, načinom na koji je govorio. Smatram da je takvo ponašanje apsolutno nedopustivo u stranci koja predstavlja i brani socijaldemokraciju. Važno je napomenuti i da su na sastanku također bili i novi članovi SDP-a. Kakvu sliku ostavljamo njima? Napravili smo nužno potrebnu reevidenciju članstva, a ovakvi ispadi i scene su i dalje prisutne? I dalje se toleriraju? Zar je to SDP? Ja u to odbijam vjerovati.”

Povodom te prepiske na fejsu se oglasila i Danica Juričić pod naslovom ‘SDP je neodlučan, ali sam odlučna stati na kraj unutarstranačkim sukobima’. Potvrđujući da je na sastanku osobno izvrijeđana, “od ružne do najružnije riječi” pojasnila je da se takvom govoru odmah suprotstavila ukazavši da vrijeđanje nije govor socijaldemokrata, prenosi Jutarnji.

Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here