“Habsburgovci” od ponedjeljka ukidaju 3G pravilo na granicama

0
Foto: BMI - Bundesministerium für Inneres / Facebook / Ilustracija

Austrija ukida sva pravila ulaska nametnuta zbog pandemije. Od ponedjeljka 3G certifikat više neće biti potreban pri ulasku u Austriju. Ulaz u Austriju je ponovno moguć iz svih zemalja svijeta bez uvjeta. To proizlazi iz nove uredbe o ulasku koju je jučer objavilo Ministarstvo zdravstva. Otkazivanje je opravdano trenutnom epidemiološkom situacijom.

Prethodna pravila za područja s varijantama virusa službeno ostaju na snazi, no trenutno nijedna država nije na popisu tih područja. Ako se pojavi nova varijanta virusa, obveza testiranja, registracije i karantene mogla bi se brzo ponovno uvesti za određene zemlje.

Turistička industrija, koja je tjednima tražila ukidanje ograničenja ulaska, odgovorila je sa zadovoljstvom. “Na taj bi se način mogao otkloniti veliki konkurentski nedostatak u odnosu na druge europske destinacije – kasno, ali ipak pozitivna odluka”, objasnio je predsjednik Udruge putničkih agencija Gregor Kadanka.

Do sada je i dalje vrijedila obveza 3G pravila pri ulasku u zemlju. Oni koji ulaze u zemlju morali su dokazati da su cijepljeni, oporavljeni ili testirani.

Ivica R. Izvor: KROATIV.at