Hajduk doveo novo pojačanje iz Austrije

0
Foto: HNK Hajduk

Na Poljud je došlo prvo pojačanje u zimskom prijelaznom roku. Riječ je o austrijskom veznjaku Lukasu Grgiću iz LASK-a.

Grgić tijekom karijere nikad nije igrao izvan Austrije, a tamo je branio boje LASK-a, WSG Tirola, SV Rieda, SV Wallrena, Hertha Welsa i FC Welsa. Ove godine igrao je za LASK u Konferencijskoj ligi u četiri navrata, a izborili su i prolaz u osminu finala kao prvi u skupini A, prenosi Sportklub.

– Lukas Grgić je polivalentan vezni igrač vrlo dobrih tehničkih i taktičkih karakteristika. Dugo ga pratimo, već godinu dana se nalazi u procesu skautinga pri čemu smo u više navrata koristili analize uživo. Željan je dokazivanja i prepun motivacije da se dokaže u klubu za koji navija od malena.

Njegov dolazak donosi nam širinu u veznom redu i vrlo je bitno što je po profilu drukčiji od igrača koje imamo u kadru. U igri ga odlikuje pozitivna drskost i agresivnost kao i izražen pobjednički mentalitet i kompetitivnost.

Kada uzmemo u obzir sve navedene karakteristike, smatramo da bi se trebao uklopiti u naš stil i model igre te podići razinu kvalitete naše momčadi. U procesu adaptacije sigurno će mu pomoći poznavanje mentaliteta, okruženja i hrvatskog jezika.

Radi se o karakternom igraču i osobi koja Hajduk vidi kao korak naprijed u razvoju svoje karijere, a ujedno i ispunjenje dječačkog sna, – istaknuo je Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Ivica R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here