Hajduković Reineru: “Želim govoriti o LGBT pravima”. “Gospodine vi ste član kriminalne organizacije!”

0
Foto: Screenshot N1

Na sjednici Hrvatskog sabora u četvrtak je došlo do ostrašćenog istupa Domagoja Hajdukovića te svađe sa Željkom Reinerom, potpredsjednikom Sabora.

Hajduković je upozorio na povredu Poslovnika referirajući se na prethodno izlaganje HDZ-ovca Ante Deura koji je pričao o SDP 1 i 2 rekavši da bi možda trebao pričati o HDZ 1, kriminalnoj organizaciji, piše Jutarnji list.

“To nema nikakve veze”, odgovorio mu je Reiner.

“Gospodine, vi ste član kriminalne organizacije”, rekao je Hajduković.

Reiner ga je zamolio da sjedne, a iznervirani Hajduković je odgovorio: “Što da sjednem? Sjedite vi! Sramite se vi kolega. Vi ste član kriminalne organizacije, nisam ja”.

“Izričem opomenu s oduzimanjem riječi do kraja rasprave o ovoj temi. Nastavili ste govoriti iako sam vas opomenuo”, uzvratio mu je Reiner koji je cijelo vrijeme izricao povredu Poslovnika.

“Niste me opomenuli, zašto niste opomenuli kolegu koji maše rukom. Ja želim nešto poslije reći o LGBT pravima. To ćete mi uskratiti?! Dobro, ali onda pred hrvatskom javnosti budite vi odgovorni za to. Ja ću reći da mi je HDZ prijetio. Vi dovodite u pitanje da je donesena presuda protiv HDZ-a. Presuđen je! Kolega Reiner, meni ćete oduzimati riječ”, bijesno je grmio Hajduković.

“Meni ćete oduzimati riječ kada kažem što su hrvatski sudovi presudili. Sram vas bilo, sram vas bilo. Evo izbacite me, neka dođe straža, i izbaci me”, govorio je uzrujani Hajduković.

“Radije se pogledajte. A gleda vas i hrvatski narod”, rekao mu je Reiner.

“Gleda i vas koji ste član kriminalne organizacije”, odgovorio mu je Hajduković.

Ivica R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here