Foto:screenshotN1

Zanimljiv status je na svojoj  Facebook stranici  objavio Bože Vukušić, na temu  aktualne priče o  programu Vesne Škare Ožbolt, plagiranju i hakiranju njene   Web stranice Uz tekstualni dio objavljeni su i   dokumenti iz   arhiva. Prenosimo u cijelosti.


HAKIRAN I PARTIJSKI DOSJE VESNE ŠKARE OŽBOLT
(satirički osvrt)

Jučer, 6.3.2021., „Jutarnji list“ je optužio kandidatkinju za gradonačelnicu Zagreba Vesnu Škare Ožbolt da je plagirala dio svoga izbornog programa:
„Mnoge rečenice, pa i cijeli pasusi #rješenja Vesne Škare Ožbolt doslovce su prepisani – od riječi do riječi, od slova do slova, od zareza do zareza – iz izbornog programa Mosta i njihova tadašnjeg gradonačelničkog kandidata Marka Sladoljeva, objavljenog uoči lokalnih izbora u Zagrebu u proljeće 2017.“ (https://www.jutarnji.hr/…/vesna-skare-ozbolt-od-rijeci…).


Danas smo, međutim, saznali od same Vesne Škare Ožbolt da je ona zapravo izložena kibernetičkim napadima, odnosno da su forenzičari iz njenog tima “preko noći” utvrdili kako je neki stručnjak iz protivničkog tabora hakirao njenu web-stranicu i podmetnuo joj sporne citate.

Izgleda da to nije jedina “kibernetička” diverzija na njenu kandidaturu. U arhivi CK SKH našli su se dokumenti iz kojih proizlazi da je Vesna Škare primljena u članstvo Saveza komunista Jugoslavije početkom 1989. godine, dakle u sumrak komunističkog vojno-političkog bloka (Varšavski pakt i SSSR) i jugo-komunističke države (SFRJ). A to se čini nezamislivim za osobu njenog političkog talenta i morala.

Vidi privitak 1-3.

Očekujemo da će forenzičari iz njenog tima, kako bi birači na svibanjskim izborima mogli mirne savjesti zaokružiti njeno ime, također promptno utvrditi tko stoji i iza te kibernetičke podvale na njen račun.