Hasanbegović prozvao Dobronića zbog izjava o pozdravu “Za dom spremni” i “tekovinama ZAVNOH-a”

0
Foto: N1

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Zlatko Hasanbegović gostovao je u N1 studiju uživo i kritizirao neke poteze novog predsjednika Vrhovnog suda, Radovana Dobronića.

Domovinski pokret reagirao je na Dobronićeve izjave o pozdravu Za dom spremni. Naime, novi šef Vrhovnog suda smatra da je to civilizacijsko, a ne ideološko pitanje te da bi se taj pozdrav trebalo zabraniti.

“Ono se nadovezuje na jedan ulomak iz njegova konfuzno napisanog programa u kojima iznosi tvrdnje koje nemaju niti ustavno-pravno niti zakonsko utemeljenje, što ga dodatno diskvalificira za obnašanje jedne ovakve dužnosti. On je nastupio konfuzno, pozvao se na Ustav, a ja moram zanovijetati. Te tvrdnje nemaju uporište u ustavnom tekstu i ovdje je riječ o prvorazrednoj manipulaciji. Ovdje se barata floskulama, o crnom i bijelom, dobru i zlu, dakle suci primjenjuju zakone. On je rekao da nije zadaća suda da provodi zakone, nego da stvara ozračja”, rekao je Hasanbegović.

“Otišao je korak dalje i govorio o stanovitim tekovinama ZAVNOH-a, očekivao sam da spomene i tekovine NOB-a. Postoji preambula Ustava, koji se uopće ne može interpretirati na takav način i iz samoga Ustava, iz povijesne zbilje je jasno da je moderna hrvatska država nastala ne na tekovinama ZAVNOH-a, nego nasuprot tekovina ZAVNOH-a”, rekao je Hasanbegović.

T.R.I

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here