HEP se oglasio o muralu koji je izazvao burne reakcije: ‘MURAL SMO PREBOJALI PO NALOGU GRADSKOG UREDA”

0
foto; facebok

Uklanjanje murala na trafostanici na Savskom Gaju izazvalo je velike polemike u javnosti, a zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet jučer je pojasnio da ih je HEP, u čijem je vlasništvu trafostanica, prebojao jer su nacrtani bez njihova dopuštenja.

Podsjetimo, na trafostanici donedavno su bila dva murala, jedan je bio ‘problematičan’, jer je bio posvećen osuđeniku za ratni zločin Slobodanu Praljku, i drugi je bio posvećen Vukovaru i nalazio se na tri strane trafostanice.

Korlaet je objasnio da je HEP odlučio reagirati nakon dojave građana zbog murala o Praljku te je prebojao cijelu trafostanicu,

Jutros se o tome oglasio i HEP, koji ističe da mu je nalog za uklanjanje murala stigao iz Grada Zagreba.

“Zbog velikog interesa javnosti oko uklanjanja murala na trafostanici HEP ODS-a Elektre Zagreb u Ulici Ive Robića u Blatu, k.č.br. 1000/8, upućujemo sljedeće priopćenje:

HEP ODS Elektra Zagreb postupila je sukladno nalogu za uklanjanje murala koji je izdao Grad Zagreb, Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, a po prijavi Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad”, pišu u priopćenju.

Ljudi se okupili oko murala, BBB oslikao novi mural posvećen Vukovaru

Nezadovoljni Zagrepčani i branitelji sinoć su se okupili ispred precrtanih murala na zagrebačkom Laništu, a stigli su i Bad Blue Boysi, koji su izradili novi mural.

Građani su se počeli spontano okupljati nakon što su s trafostanice uklonjena četiri murala, od kojih su dva bila posvećena Vukovaru.

Bad Blue Boysi su kazali da imaju dozvolu HEP-a za crtanje novog murala. Druga dva murala bila su posvećena Dinamu i generalu Praljku.

Anita M.