Hoće li Google Translate ostati besplatan?

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Poznato je kako tražilica, YouTube, Gmail i drugi proizvodi donose Googleu novac. Može li divu iz Mountain Viewa prihod također stizati i od servisa Translate?

Tijekom kvartalnog razgovora s investitorima glavni izvršni direktor Googlea Sundar Pichai otkrio je zanimljivu pojedinost o tome kako bi Translate mogao ostvarivati prihode i zaradu.

Ta aplikacija prevodi zapanjujućih 143 milijarde riječi dnevno, rekao je Pichai, i dobila je veliki poticaj tijekom nedavno održanog Svjetskog prvenstva u nogometu.

Google Translate može na više od sto jezika prevesti pojedine riječi, cijele rečenice pa i čitave web dokumente. Servis star 12 godina dobio je niz novih značajki i mogućnosti tijekom godina, tako da sad može prevoditi skoro simultano, a uz pomoć web kamere može prepoznati i prevesti ulične znakove.

To se, istaknuo je Pichai, pokazalo iznimno korisnim tijekom nogometnog prvenstva u Rusiji. Google im je mogao pomoći s pravom informacijom u pravo vrijeme.

Translate je trenutno besplatan i bez oglasa. Jasno je gdje leži potencijal za prihode. Nije teško zamisliti kako bi se restorani, hoteli i druge tvrtke usmjerene na putnike i turiste mogli htjeti oglašavati u sklopu te aplikacije. Kao i škole stranih jezika te turistički vodiči, uostalom.

Naravno, oglasi ne bi smjeli biti suviše nametljivi. Uspiju li u tome, u Googleu bi mogli proširiti monetizaciju time što bi drugim tvrtkama omogućili integraciju Translatea u njihove proizvode i usluge, piše Business Insider.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Biskup Križić na 76. obljetnicu Bleiburške tragedije izrazio čuđenje što je izjava jednoga saborskog zastupnika da je poslije rata trebalo biti mnogo više ubijenih,...

Biskup Križić na početku homilije rekao je da „naša domovina nije teritorijalno velika, ali usprkos tome ima premnoga mjesta koja su...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img