Hoće li Google za 5 godina ugasiti Android?

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Kazna koju je Google nedavno dobio zbog neprimjerenog korištenja Android sustava je pobudila nagađanja kad će biti spreman za lansiranje novi operativni sustav. Google na projektu Fuchsia radi već godinama.

Ako se uzme u obzir da se Android koristi na 2/3 pametnih telefona (znači, kod nekoliko milijardi korisnika) onda je nasljednik toga svakako ogromna prekretnica u poslovanju. Mnogi špekuliraju hoće li Google ubrzati lansiranje novog sustava, sad kad su kažnjeni.

Projekt Fuchsia za cilj ima stvoriti operativni sustav koji će jednako funkcionirati i jednako izgledati na svim uređajima. Kad se u obzir uzme da su sve verzije Androida dostupne na pametnim telefonima, računalima, pametnim satovima i drugim prijenosnim uređajima, postaje jasno koliko je teško stvoriti nešto što će biti jednako svugdje.

Ipak, Google je za taj projekt uposlio svoje najbolje programere te ne treba sumnjati hoće li oni uspjeti stvoriti jedinstveni sustav koji će raditi besprijekorno. Uz to što će jednako funkcionirati svugdje, ideja vodilja iza tog novog operativnog sustava je stvoriti sustav koji će kvalitetnije raspoznavati glasovne naredbe i općenito bolje funkcionirati u suživotu glasovnim upravljanjem.

Novi sustav bi trebao imati češća ažuriranja čime bi se dostiglo da bude još sigurniji i da na kvalitetniji način upravlja zaštitom osobnih podataka svojih korisnika. Baš poput Androida, sustav će biti otvorenog koda, ali ovaj put Google mora temeljitije napraviti zadatke zbog kojih je nedavno kažnjen od strane Europske Unije.

U nedavnom osvrtu na presudu su naglasili kako je EU očito više sklona zatvorenim platformama, jer su oni zbog svoje otvorenosti postali sudski slučaj.

Kako će izgledati i konačno funkcionirati konačna verzija sustava trebali bismo saznati u naredne 3 godine, dok se implementacija svega očekuje u periodu od 5 godina. Znači li to onda da će za 5 godina nastupiti i kraj Android uređaja? Zasad je teško prognozirati.

SourceGeek.hr
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vurušić: Da je ostala Jugoslavija, Plenković i Milanović danas bi bili članovi CK SKH

Diskurs predsjednika Republike i predsjednika Vlade za TNT su komentirali Vlado Vurušić (Jutarnji list) i Mladenka Šarić (One nastupaju). “Sukob...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img