Hoće li Pupovac zvati Milanovića na domjenak? Evo što kažu u SNV-u

0
Foto: Snimka zaslona

Božićni domjenak Srpskog narodnog vijeća etablirao se s vremenom kao značajna politička manifestacija. Početkom siječnja taj događaj okupi skoro sve bitne ljude hrvatske politike, piše Novi list.

Zbog epidemije domjenka SNV-a ove godine nije bilo, ali uoči predstojećeg pravoslavnog Božić vrlo vjerojatno će biti održan. Potvrdio je to za dnevnik glavni tajnik SNV-a Saša Milošević, uz ipak određenu ogradu zbog sve većeg broja zaraženih osoba.

“Planiramo domjenak za 6. siječnja i to u prostorijama zagrebačke Pravoslavne gimnazije. Ali, s potpunom sigurnošću ćemo to, zbog epidemiološke situacije, moći reći sredinom idućeg tjedna”, rekao je Milošević.

Naravno, najintrigantnije vezano za domjenak je hoće li poziv predsjednika SNV-a Milorada Pupovca dobiti i predsjednik Zoran Milanović, s obzirom na to da se njih dvojica mjesecima nalaze u žestokom sukobu koji nikako ne jenjava.

U SNV-u, međutim, još nisu spremni otkriti hoće li jedna njihova pozivnica biti odaslana i na Pantovčak.

“Šaljemo ih u četvrtak i petak, a jesmo li odlučili pozvati i predsjednika Republike, objavit ćemo kada za to dođe vrijeme, drugi tjedan”, nije Milošević popustio pred inzistiranjem da podijeli s nama informaciju koja nas je zanimala.

Ovu tajanstvenost moguće je barem donekle razumjeti, okolnosti u kojima se organizira tradicionalni domjenak SNV-a zaista su politički delikatne. Ne samo za Pupovca, nego i za Milanovića.

Upitno je bi li predsjednik Republike uopće prihvatio Pupovčev poziv. Još nedavno je glavnog koalicijskog partnera premijera Andreja Plenkovića nazvao moralnim kamatarom i tvrdio da Pupovac igra nedolično i prljavo.

Predsjednik SNV-a nije bio nimalo blaži prema Milanoviću, izjavio je prije tri tjedna da ga ne bi iznenadilo da predsjednik Republike “dodijeli mirovine ubojicama obitelji Zec”. Ali, Pupovac ima već jedno ovakvo iskustvo.

Bio je on i u vrlo ozbiljnoj svađi s predsjednikom Ivom Josipovićem. No nije ga prestao zvati na svoj domjenak. Josipović ih je 2013. i 2014. ipak preskočio i na domjenak je slao izaslanika.

Ivica R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here