HRVATSKA – KATAR u 18 sati. Hrvatskoj treba pobjeda

0
0

HRVATSKA od 18 sati protiv Katara igra posljednju utakmicu prvog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva.

Uoči ovog susreta Katar predvodi skupinu C s četiri boda, dok Hrvatska ima bod manje. U izravnom okršaju u ovom susretu odlučivat će se o prvom mjestu, ali i o tome tko će prenijeti više bodova u drugi krug. Katar je u prve dvije utakmice pobijedio Japan i Angolu, dok Hrvatska ima pobjedu protiv Angole i remi s Japancima.

Hrvatska i Katar su dosad odigrali samo jednu službenu utakmicu i Katar je senzacionalno slavio sa sedam razlike na otvaranju Olimpijskih igara prije četiri godine.

Već se zna da Hrvatsku i Katar u drugom krugu čekaju Argentina i Danska iz skupine D, dok će trećeg suparnika saznati danas nakon susreta Bahreina i Konga. U toj skupini Danci i Argentinci imaju po četiri boda te će u izravnom susretu odlučiti o tome tko će prenijeti više bodova u drugi krug.

Iz drugog kruga iz svake skupine u četvrtfinale prolaze po dvije reprezentacije. Hrvatska u drugi krug može s četiri boda (ako pobijedi protiv Katara i Angola slavi danas), tri boda (odigra li neriješeno s Katarom i Angola prođe), dva boda (izgubi li od Katara te Angola pobijedi ili odigra neriješeno s Katarom i Angola ne prođe) ili samo s jednim (izgubi od Katara uz poraz Angole od Japana).

dp