Hrvatska Silicijska dolina: Rimac kreće u izgradnju kampusa od milijardu kuna, gradonačelnik oduševljen

0
Foto: screenshot

Mate Rimac i njegovi Rimac Automobili uskoro kreću u izgradnju velikog poslovnog kompleksa pokraj povijesnog dvorca Kerestinca u koji će preseliti svoju tvrtku. Na natječaj Grada Svete Nedelje za izgradnju proizvodnog i istraživačko-razvojnog kampusa na toj lokaciji prIstigla je samo jedna ponuda – ona tvrtke Rimac Automobili, a natječaj je jučer zatvoren. Rimac tako gradu donosi ulaganja od milijardu kuna te 700 visoko plaćenih radnih mjesta

Svetu Nedelju raduje što im dolazi tako veliki nacionalni brand koji već godinama uspješno osvaja globalno tržište. Natječaj propisuje da bi kampus trebao biti dovršen tri godine do početka gradnje, a gradonačelnikom Svete Nedelje Dario Zurovec pojašnjava da se iza dvorca nalazi zemljište za koje je raspisan natječaj s pravom građenja na 69 godina.

‘Rimac Automobili kao vrlo respektabilna tvrtka koja nas je bacila na kartu, možemo reći na svjetsku kartu jedne Meke za električne automobile, jedina se javila na ovaj natječaj’, kaže Zurovec za RTL Danas.

Okvirno, kampus bi trebao biti gotov 2025. godine.

‘To je razvojno-istraživački kampus sa svim komplementarnim i dodatnim sadržajima, poput smještajnih kapaciteta, poput izložbenih salona, poput proizvodnje, poput razvoja i svega što se god u principu veže na tako nešto, s time da bih tu naglasio da bi onda se to pretvorilo praktički u jednu Silicijsku dolinu i mislim da je to jedno veliko ulaganje, s tim više što ne pamtim da je jedna jedinica lokalne samouprave imala, barem ne u zadnje vrijeme, ulaganja preko milijardu kuna gdje se praktički otvara mogućnost za preko 700 radnih mjesta u neposrednoj blizini glavnoga grada’, napominje Zurovec.

Nije Rimac samo hrvatska kompanija, uključeni su Hyundai i Porsche. Upitan je li to možda neki znak i poziv ostalim investitorima da napokon malo jače dođu u Hrvatsku i ovu regiju, gradonačelnik odgovara potvrdno.

‘Ovo je izuzetan znak da smo mi otvoreni za investicije i da zaista postoji sredina poput Svete Nedjelje koje mogu služiti za primjer drugima, kako se ovdje može investirati i kao ipak politika može biti u službi poduzetnika i građana. Jedina dobra politika vam je na koncu dobar posao. Dobar posao, ako mi možemo omogućiti ljudima da rade, ako možemo omogućiti poduzetnicima da se šire, da naprave nešto novije, da naprave novu vrijednost, ja mislim da je to definitivan pokazatelj da se u Hrvatskoj može bolje’, zaključio je Zurovec.

dp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here