Hrvatski granični policajci zbog sira naplatili pozamašnu kaznu: ‘Iznos je nevjerojatan’

0
Foto: Dugopolje.org
"Gospoda s carine su mi rekli da trebam platiti protuvrijednost od oko 996 eura, inače neću dobiti natrag putovnicu”, rekao je 48-godišnjak

Hrvatski granični policajci izrekli su pozamašnu kaznu stanovniku Salzburga (48) koji je prilikom ulaska u EU u automobilu imao domaći sir.  Muškarac albanskih korijena bio u posjeti za novogodišnje praznike svojoj obitelji, a vraćao se u Austriju u ponedjeljak, 3. siječnja.

Jedan od rođaka dao mu je 15 kilograma domaćeg ovčjeg sira da ponese sa sobom.

Prilikom provjere na srpsko-hrvatskoj granici, hrvatski su granični službenici primijetili sir te mu naplatili kaznu koja ga je šokirala, piše Fenix magazin. 

“Gospoda s carine su mi rekli da trebam platiti protuvrijednost od oko 996 eura, inače neću dobiti natrag putovnicu”, rekao je 48-godišnjak.

Naime, prijevoz mesa i mliječnih proizvoda kao privatnoj osobi je strogo zabranjeno prenositi preko granice. Muškarac je zbog toga mora ostaviti sir te platiti izrečenu kaznu.  “Kazna je u redu, ali iznos je nevjerojatan. Nemojte napraviti istu grešku kao ja, ne nosite meso i sir sa sobom”, poručuje 48-godišnjak. 


Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here