Hrvatsko bilo’ upozorilo na rastući trend broja mladih koji imaju dijagnozu poremećaja spolnog identiteta

Danas je novoosnovana politička stranka ‘Hrvatsko bilo’ ispred Sabora RH održala konferenciju za medije, na kojoj je bilo riječi o velikom porastu broja mlađih osoba koje imaju dijagnozu poremećaja spolnog identiteta.
Na spomenutoj konferenciju govorili su politički tajnik stranke dr.sc. Ivica Granić, zatim Herman Vukušić dr. med, predsjednica ‘Hrvatskog bila’ dr.sc. Nada Šikić, te na koncu saborski zastupnik i potpredsjednik stranke ‘Hrvatsko bilo’ g. Ante Prkačin.

Govornici su upozorili na izrazito rastući trend među mladima, te su naglasili kako je, nakon što je u veljači ove godine u hrvatskom Saboru organizirana zajednička sjednica Odbora za zdravstvo i Odbora za obitelj na temu porasta broja transrodnih osoba u populaciji djece i mladih, uslijedili nezapamćenih pritisci dijela politike i medija, s ciljem kako bi se svaka diskusija po ovom pitanju ocrnila, spriječila ili prikazala kao opskurni ‘desničarski’ atak na LGBTQ populaciju. Što je, osim besmisleno, i posve neargumentirano.

Govornici su dalje naglasili kako se mjesecima manipulira javnošću na način da se od strane nekompetentnih ljudi iznose krajnje neprovjereni podaci, i to u smislu negacije ili umanjivanja tog ‘fenomena’, tako što se, prije svega, zanemaruje činjenica da su podaci koji ukazuju na višestruki porast osoba sa dijagnozom poremećaja spolnog identiteta potvrđeni od nadležnih državnih institucija, dok se organizatore koji pokušavaju istinito informirati javnost izlaže agresivnim medijskim napadima, u kojima ih predstavnici raznih transaktivističkih udruga, kao i nekih političkih stranaka, nazivaju doslovno ubojicama djece, i poručuju im kako će tim ubojicama oni ‘stati na kraj’.
Slična situacija, naglašavaju iz ‘Hrvatskog bila’, se ponovila i prilikom organiziranja znanstvenog skupa ‘Teologija i medicina pred izazovima promjene spola’, kojega su u svibnju ove godine zajednički organizirali Katolički bogoslovni fakultet i Hrvatsko katoličko liječničko društvo. Naime, organizatori su zbog iznimnog pritiska agresivnih medija i trans aktivista najavu skupa morali na određeno vrijeme odgoditi.

Sada smo svjedoci, kazali su dalje govornici, najnovije aktivističke ‘inicijative’ kojom se nastoji evidentan porast broja transrodnih osoba kod djece i mladih isključiti iz programa predstojećih 18. psihijatrijskih dana u Poreču, i to na način osobne difamacije g. Vukušića kao ‘nestručne i ksenofobne osobe’.
A prava je istina kako sve veći broj europskih razvijenih zemalja prepoznaje društvenu uvjetovanost porasta broja transrodnih mladih osoba putem utjecaja društvenih mreža, zatim pop kulture medija i vršnjaka, te slijedom toga zabranjuju hormonalne i kirurške intervencije u postupku promjene spola za mlađe od 18. godina životne dobi. Upravo to za Republiku Hrvatsku predlaže i krovna liječnička strukovna udruga – Hrvatski liječnički zbor.
S obzirom na izravnu kliničku štetu, rečeno je u nastavku, koja se evidentnom opstrukcijom znanstvene misli na ovu temu svakodnevno potencijalno čini mladim ljudima, danas okupljene političke stranke, udruge i pojedinci ovim putem oštro prosvjeduju protiv cenzure i ‘nepoželjnih’ znanstvenih stavova i monopola na znanstvenu istinu od strane politički korektnih ‘stručnjaka’ i aktivista, koji, usput, cijelo vrijeme zaziru i bježe od argumentirane javne rasprave.

Na koncu je istaknuto i kako će sudionici spomenute konferencije žurno će već sljedeći tjedan zatražiti susret sa Ministrom zdravstva i Ministrom znanosti, sa zahtjevom da se i Republika Hrvatska pridruži naprednom krugu razvijenih europskih zemalja koje, kako rekosmo, zabranjuju bilo kakove medicinske intervencije u postupku promjene spola za osobe mlađe od 18. godina.

Osim članova ‘Hrvatskog bila’ konferenciji za medije nazočili su i članovi udruga ‘Hrvatska mati’ i ‘Hrvatski ratnik’.

Nakon konferencije za medije predsjednica stranke dr. Šikić te zamjenik predsjednice Dario Žepina podržali su akciju nevladine udruge ‘Europa Donna Hrvatska’ pod nazivom ’24. Dan ružičaste vrpce’ kojim se hrvatska javnost svake godine senzibilizira za borbu protiv raka dojke.