HSP jasno poručuje Vučiću i Porfiriju: Četnici – DOSTA! Mičite šape od Hrvatske!

1
157
Foto: Snimka zaslona YouTube

Posljednjih tjedana četnici divljaju po našem susjedstvu, a sada su ponovno bacili rukavicu i Hrvatskoj. Isticanje srpskih zastava po Hrvatskoj neće i ne smije proći.

Slično su radili 1989. godine, na 600-tu godišnjicu svojeg poraza na Kosovu i godinu dana kasnije započeli balvan revoluciju koja je izrasla u otvorenu agresiju Srbije i Crne Gore na Hrvatsku, a uz svesrdnu pomoć JNA i četnika diljem Hrvatske.Ono što su dvojica četničkih vođa – jedan četnički vojvoda Aco Vučić od Gline, a drugi četnik s mantijom Porfirije od Dinare – sebi dopustili, nezamislivo je u suvremenom, demokratskom svijetu.

Paša od Beogradskog pašaluka, Aleksandar Vučić je pozvao sve Srbe u Hrvatskoj da izvjese srpske zastave 15.9. „gde god žive“, a potom s najvećim fanom četničkog popa Đujića, popom Porfirijem predložio osnivanje nekakvog kvazipovijesnog velikosrpskog memorijalnog centra u Jasenovcu,tzv. „svesrpskog svetišta“.

O imaginarnosti, lažima, preuveličavanju broja žrtava i drugim političkim spletkama oko Jasenovca nećemo ovaj put, međutim već sama činjenica da dotični pretendiraju bilo što graditi na teritoriju druge, suverene države – to je bezobrazno, drsko i opasno, posebice kad dolazi od istih onih koji su Hrvatsku napadali, razarali je i komadali i to sve i popovski blagosivljali.

One Srbe koji možda i misle nasjesti na ovu provokaciju podsjećamo da je isticanje strane zastave, a srpska to jest, prekršaj koji se financijski kažnjava.

HSP poziva sve domoljubne stranke i pojedince, a posebice hrvatske branitelje, da – ponovno kao u Domovinskom ratu – stanemo zajedno u zaštitu Hrvatske, hrvatskih vrijednosti i hrvatske budućnosti, te da četničkim provokatorima ponovno stanemo na put.

HSP poziva Predsjednika RH Zorana Milanovića i Predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića da jasno, nedvosmisleno i odlučno reagiraju na ovu provokaciju i upute prosvjednu notu Republici Srbiji. Barem to. Potpredsjednika hrvatske vlade Borisa Miloševića javno pozivamo da se, kao visoki dužnosnik RH jasno očituje o ovoj inicijativi, kao i Milorada Pupovca, koji je po svoje mišljenje odlazio Vučiću te je sad prigoda da se izjasni – da li je za Hrvatsku ili za Srbiju.

Oboje je NEMOGUĆE. Dakle, Milorade?

Vojvodu Vučića i popa Porfirija podsjećamo da Hrvatska danas više nema JNA na svom području, već da Hrvatsku štiti Hrvatska vojska koje se oni jako dobro sjećaju, posebice u doba traktorijade.

Podsjećamo ove huškače da je proizvodnja traktora u Srbiji prestala 2015. godine, te da nema tih traktora na kojima će ovaj put bježati prema Pašaluku.

Stoga još jednom upućujemo javni poziv svim našim sugrađanima pravoslavne vjere da se na skorašnjem popisu stanovništva, a i inače, bez straha izjasne kao Hrvati pravoslavne vjere, a svim huškačima i provokatorima šaljemo jasnu poruku: DOSTA!

Prestanite provocirati, falsificirati povijest i „vuči lava za krzno i vuka za rep“. Hrvati su miran i dobar, pomalo politički blesav i naivan narod, ali kad nas netko dirne – tada jako loše prođe.

Ne prizivajte Tornado, jer ćete ga, nakon Bljeska i Oluje i dobiti, priopćili su iz HSP-a

1 Comment

  1. Ovoga puta s jednom novinom. Hrvati idu preko granice i upadaju u istočni Srijem i Bačku te Banat i bivši beogradski Pašaluk. Tornado će tim više biti jači i razorniji po njih. Tada ćemo mi braniti svoje na granici tamo duboko u prostoru povijesnoga Pašaluka beogradskoga i današnje Autonomne Pokrajine Vojvodina!

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here