HSP-ov ŽETONČIĆ: Kandidirali ga za vijećnika, a on koalirao s Puljkom.

0
Foto:screenshot

Gradonačelnik Ivica Puljak komentirao političku situaciju u njegovom kotaru Žnjan-Pazdigrad, gdje je postignut dogovor stranke Centar i Nacionalno-suverenističke koalicije DP-HSP-HDS.

Preciznije rečeno, Tonći Vatavuk kao Centrov vijećnik zasjeo je na čelo kotarskog vijeća zbog podrške jedne ruke ‘ekstremno‘ desne koalicije, što je vrlo neobična i neočekivana suradnja koja je izazvala žestoke reakcije.

– Mi smo predložili predsjednika, a to su kotarski vijećnici podržali. Tako se dogodilo u mnogim drugim kotarevima gdje smo mi podržali neke od ljudi za koje mislimo da će dobro voditi kotareve. Mislim da tu nema neke velike politike, to su komunalni poslovi i mi uvijek napominjemo i motiviramo naše susjede da budu aktivni u svojim kotarevima, jer to će njima ali i nama olakšati upravljanje, uređivanje, ali i daljini razvoj našeg grada – kazao je Puljak.

Novinari su ga pitali znači li to da bi Centar podržao i nekog HDZ-ovog člana.

– Da je bolji od našeg – da. Ali nema boljih od naših – ustanovio je Puljak. Također, iz stranke Centar smo dobili i nadopunu komentara te tvrdnju kako nije bilo nikakve političke trgovine niti bilo kakvih dogovora, već je “riječ o ljudima koji žele raditi za dobrobit svog kotara i za to su dobili podršku”.

Prema tome, izgleda da je član Nacionalno-suverenističke koalicije koju je branio HSP-ovac Ante Nadričić bio odličan i kvalitetan izbor za Centar

I sami smo htjeli doznati zašto je Nadričić bio odličan izbor za suradnu s Puljkom. Kontaktirali smo prozvanog HSP-ovca na broj koji su nam osigurali njegovi kolege iz Nacionalno-suverenističke koalicije, ali glas s druge strane slušalice nam je kazao da smo dobili njegova brata, a ne Antu.

Iz više izvora nam je potvrđeno da imamo točan broj mobitela, ali gospodin Nadričić još uvijek stoji pri tvrdnji da smo dobili pogrešnu osobu. Koliko je takav političar, koji izbjegava razgovarati s novinarima, dobar izbor bilo koje opcije, najbolje će procjeniti njegovi susjedi, a među njima i gradonačelnik Ivica Puljak, javlja Slobodna Dalmacija

Na svojoj Facebook stranici oglasio se i HSP Split:

“ANTE NADRČIĆ IZNEVJERIO POVJERENJE HSP-a!

Ante Nadrčić neovisni kandidat koalicije HSP-DP-HDS predložen ispred HSP-a na listi za kotarske izbore u GK Žnjan koji je kao takav ušao u kotarsko vijeće svojim današnjim samovoljnim postupkom zauvijek je zatvorio vrata da on i njegovi potomci postanu članovi najstarije stranke u Hrvata, Hrvatske stranke prava.

Saznanja kojima raspolažemo kažu da je od susjede “Marijane” izvršena određena motivacija koja je očito imala utjecaja na to da Ante Nadrčić podigne svoju ljevicu.
Najdublje se ispričavamo svima koji su svoj glas i povjerenje dali HSP-u i strankama naše koalicije zbog nama neshvatljivog ponašanja Ante Nadrčića” napisali su iz HSP SPLIT