Foto: Dugopolje.org

Sinoć smo objavili vijest kako je veleposlanik Republike Hrvatske u Beogradu Hidajet Biščević dao intervju za srbijansko izdanje međunarodnog časopisa za diplomaciju „Diplomacy and Commerce“ u kojem je Domovinski rat nazvao “GRAĐANSKIM RATOM”. Tijekom današnjeg dana uslijedile su mnoge reakcije osoba iz javnog i političkog života. Među inima oglasio se i predsjednik Hrvatske stranke prava – HSP Nikica Augustinović i na svojem Facebooku zatražio hitan opoziv veleposlanika Biščevića.

Evo što je napisao:

“HSP-e traži hitnu reakciju Vlade i ministra vanjskih poslova RH Grlića Radmana na izjave veleposlanika RH u Srbiji Hidajeta Bišćevića.

Izjava veleposlanika za srpske medije da se u Hrvatskoj vodio građanski rat je nedopustiva i uvreda prema hrvatskom narodu, hrvatskim braniteljima, a o žrtvama četničke agresije da i ne govorimo.

Tražimo hitan opoziv veleposlanika jer ovakvi likovi ne zaslužuju niti da žive u Hrvatskoj, još manje da imaju hrvatsko državljanstvo, a pogotovo da zastupaju hrvatske interese.

Pozivamo hrvatske branitelje da dignu svoj glas protiv ovakvih antihrvatskih spodoba” – napisao je predsjednik HSP-a Nikica Augustinović na svojem Facebook profilu i zaključio post pokličem

HRVATSKA HRVATOM!

Ivica R.