HSP Trilj: Gradsko vijeće nije u stanju izglasovati ni proširenje grobalja, a potreba je velika

0
Foto: Facebook HSP Trilj

Priopćenjem se nakon dugo vremena oglasio i HSP-a Trilj koje prenosimo u cijelosti:

Dragi puče Trilja i cetinskog kraja, mi kao HSP Trilj do sada se nismo previše oglašavali u svezi stanja oko upravljanja Gradom.

Međutim, došlo je vrijeme da se i naš glas čuje.

Mi kao politička opcija Grada Trilja moramo se osvrnuti na zbivanja koja su Grad Trilj dovela u situaciju u kojoj se sada nalazi. Bez obzira što nismo dio vlasti, mi smatramo da je proračun bio valjan i koristan za Grad Trilj.

Zabrinjava činjenica da čovjek koji je na čelu Grada Trilja bio 13 godina, kao ni gradski vijećnik koji je već i prije bio vijećnik, nisu usmenim amandmanima ispravili svoje nepravilno napisane amandmane unatoč tome što imaju većinu u Gradskom vijeću, a koje su mogli izglasati bez obzira na gradonačelnikovo neprihvaćanje. Stoga smo mišljenja da se zbog neprihvaćanja proračuna nešto drugo valja iza brda. Posebno nam je žao i što vijećnici iz sela Košute ni opet nisu stali na stranu projekta izgradnje zgrade osnovne škole, amandmana koji je HSP Trilj još 2013. uspio pokrenuti.

Molimo gradske vijećnike koji su odbili proširenje kapaciteta mjesnih groblja da nam to pobliže pojasne brojkama s terena, ako znamo da je situacija svugdje ista, a to je nedostatak grobnih mjesta. S obzirom da je ulaganje dugi niz godina bilo zapostavljeno, mi smatramo da je to nužno i hitno potrebno.

Nije nam jasno ni kako gradski vijećnici vide napredak i razvoj ako u sami centar grada Trilja ne žele ulagati. Zar poslovni centar, bivša Cetinka i Gradski trg nisu ogledalo grada Trilja, nešto oko čega se priča tek treba početi slagati. Ovo je pokazatelj kako oni vide napredak i brigu za gradsku imovinu. Još da spomenemo i nedolazak zaposlenika Grada Trilja na održavanje sjednice Gradskog vijeća.

Dame i gospodo, vi ste servis svih građana bez obzira na političku, vjersku i nacionalnu pripadnost. Vaše članstvo u pojedinoj opciji je vaše osobno opredjeljenje, a vaš posao je nešto sasvim drugo.

Predsjedništvo HSP-a Trilj
Predsjednik Josip Žolo

Bog i Hrvati!’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here