HSS se raspao i u Varaždinskoj županiji! Traže odlazak Krešimira Beljaka

0
Foto: screenshot

Krešo Beljak je obećao da će se povući ukoliko HSS ne dovede na vlast u 2020. godini. Ne samo da nije ispoštrovao to svoje obećanje, nego je sazvao skupštinu kojom je prekršio i zakone i statut HSS-a. Moji članovi i simpatizeri s time se ne mogu pomiriti. To jednostavno nije HSS-ovski. Poznajemo HSS kao stranku poštenih i radišnih ljudi – kaže nam Darko Marković, načelnik općine Mali Bukovec u Varaždinskoj županiji, koji s još dvojicom načelnika napušta HSS, prenosi Večernji list

Bit će, kaže, nezavisni načelnik, no ne isključuje mogućnost povratka u HSS. – Možda će Krešo sam uvidjeti da će njegova politika uništiti stranku, pa će se maknuti.

U tom slučaju možemo se ponovno svi okupiti – napominje Marković. Stranku napuštaju i načelnici Velikog Bukovca te Breznice. No, to nije kraj previranjima u HSS-u u Varaždinskoj županiji. Bivši župan Zvonimir Sabati napustio je HSS i po svemu sudeći kandidirat će se na listi Narodne stranke – Reformista Radimira Čačića.

– Evidentno je da se u županiji nešto napravilo i da je on svemu tome pripomogao svojim autoritetom. Ipak, važno je naglasiti da ne prelazim u drugu stranku već ostajem nezavisni vijećnik – rekao je Sabati za portal evarazdin. U vrhu HSS-a najavljuju da će imati svog kandidata za župana. Tvrde da je Sabatija izbacilo Predsjedništvo HSS-a jer je nanio štetu stranci i radio za osobne interese.

dp/foto:screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here