foto; screenshot Youtube

Igor Štimac sa svojom Indijom ostvario je plasman na Azijski kup sa svojom Indijom. Indijci su pobijedili Kambodžu, Afganistan i Hong Kong te se tako plasirali na kontinentalno prvenstvo koje će se održati sljedeće godine.

Nakon plasmana na Azijski kup, Štimac se oglasio na svom Twitteru, i to nizom objava.

– Azijski kupe, evo nas, dolazimo sa stilom! Respekt se ne zahtijeva, on se zarađuje krvlju i znojem. Mi smo ga zajedno zaradili. Vrijeme je jedina konstanta, a uspjeh se postiže upornošću i strpljenjem. Nastavit ćemo se znojiti i dalje s vama, do konačnog uspjeha – napisao je Štimac u prvom tweetu.

 Do konačnog cilja. Cesta je duga, a putovanje je teško. Ali, ako vjerujemo u sebe i suigrače, ništa nas ne može zaustaviti. Ponosan sam na svoje dečke, bili su pravi lavovi, tigrovi na terenu. Nisam imao vremena za društvene mreže, oprostite svi kojima nisam odgovarao na poruke zbog svojih prioriteta. Nikada nisam ostavio obećanja neispunjenima. I kao dječak i kao čovjek, živio sam i uvijek ću živjeti prema svojoj riječi. Čak i ako to znači iskrvariti do kraja – napisao je Štimac.

Podsjetimo, Indija se nakon 2017. godine po drugi puta uzastopno kvalificirala na Azijski kup, što joj nikada do sada nije pošlo za rukom.

Ivica R.