Ima li u Hrvatskoj previše vukova? Udruga “Hrvatski krški pašnjaci” tvrdi da ima!

0
100
Foto; Snimka zaslona

Na svojoj  facebook stranici  udruga “Hrvatski krški pašnjaci” se oglasila   objavom o   broju vukova  u Hrvatskoj. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti bez intervencija.

U Hrvatskoj je prevelika populacija vuka i zbog toga velike štete trpe stočari i lovci. Hrvatska nije čak 8 godina izdala godišnju kvotu za vuka. Ugrožen je opstanak stočara na ovim prostorima kao i lov i lovni turizam.

“Zbog toga bi stočari i lovci trebali zajednički djelovati i dokazati nadležnima da broj od 81 jedinke i broj od 163 vuka, kako oni tvrde, nije točan!!!

Njihov broj je itekako veći.

Stoga molimo naše članove i sve ostale stočare da se svi skupa priključimo fb grupi pod nazivom MONITORING VUKA U HRVATSKOJ i da počinjenu štetu poslikamo i objavimo u grupi, zajedno sa koordinatama mjesta nastanka štete koje prethodno skinete sa google mapsa.

Također poslikajte i tragove vuka ako naiđete na njih, slike video kamera koje su uslikale vuka. Sve to će nam pomoći i itekako koristiti da bi se izborili za monitoring kako bi smanjili broj vukova i na taj način držali ga pod kontrolom.

Ako imate bilo kakvih pitanja u svezi slika i objava možete se javiti gospodinu Borisu Katiću, dr.med.vet. (098 281503). Monitoring na vuka je pokrenut 01.06.2020-01.07.2021, stoga hajdemo svi skupa da se izborimo za to, a svi podatci će itekako koristiti gospodinu Katiću i njegovoj ekipi kako bi nadležnima predočili što kvalitetnije dokaze.

Slovenski stočari i lovci su uspjeli u tome, zašto ne možemo i mi?
Sve zemlje u našem okruženju love vuka i drže ga pod kontrolom od prenamnožavanja, krajnje vrijeme je da to učini i Hrvatska!!”

pd/HKP