Foto: Pixabay

Kako piše Radio Imotski u nedjelju su u Imotskom održani izbori za vijeće nacionalnih manjina. Od ukupno 249 birača upisanih u popis birača, glasovanju za izbor članova Vijeća srpske nacionalne manjine u Imotskom je pristupilo ukupno 12 birača, odnosno 4,82%, objavilo je Gradsko izborno povjerenstvo grada Imotskoga.

U Vijeće su izabrani Duška Aćimović s 11 glasova, Dijana Knežević, Predrag Knežević i Nikola Pačić s po 10 glasova, Jelena Aćimović i Borka Vukadinović-Knežević s po 9 glasova, Dijana Kadijević, Ilija Kadijević, Jovica Kadijević i Mira Kadijević s po 7 glasova te Svetozar Kadijević sa 6 glasova.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je u nedjelju bilo otvoreno 840 biračkih mjesta na kojima je oko 250.000 birača pripadnika nacionalnih manjina biralo svoja vijeća i predstavnike.

Biralo se 339 vijeća i 106 predstavnika u 201 jedinici: u 19 županija i Gradu Zagrebu, u 65 gradova i 116 općina. Vijeća je biralo 14 nacionalnih manjina, a predstavnike njih 19. Pravo birati imaju svi punoljetni hrvatski državljani koji se nalaze u Registru birača i u njemu im je upisana nacionalnost te imaju prijavljeno prebivalište na području grada, općine ili županije gdje su raspisani izbori za njihovu nacionalnu manjinu.