Foto: Snimka zaslona

U ponedjeljak navečer izbio je je veliki požar na prostoru tvrtke za zbrinjavanje otpada Eko – flor u Mokricama, potvrdili su za Zagorje.com iz Zagorske javne vatrogasne postrojbe, kao i iz OKC-a PU krapinsko-zagorske.

“Dojavu o požaru zaprimili vatrogasci su zaprimili u 23.26. Zapalio usitnjeni, nesortirani otpad, u kojem ima različitih vrsta materijala.

“Vatrogasci su na mjesto požara stigli već u 23.30. Požar je zatečen u razbuktaloj fazi, ali površinski. I već oko 00.15 su vatrogasci zaustavili širenje požara i lokalizirali ga. Zadimljenja nije bilo previše tako da se brzo to saniralo i nije došlo do neke velike ekološke katastrofe. Na intervenciji su bili vatrogasci Zagorske javne vatrogasne postrojbe, DVD-a Oroslavje i DVD-a Zabok, dakle, sveukupno četrdeset vatrogasaca s osam vozila”, rekao je Dražen Sinković, zapovjednik Zagorske javne vatrogasne postrojbe

Nije se ponovilo Osijek

“Prvo se želim zahvaliti vatrogascima što su spasili Hrvatsko zagorje. I što se nije ponovio Osijek. Nažalost, pojedinosti o ovom događaju ne znam jer mene kao odgovornu osobu civilne zaštite policija ne pušta bliže informacijama. I ja kao glavna i odgovorna osoba u Gradu Oroslavju, nažalost, sada nemam nikakvih informacija”, rekao je gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić tijekom noći. 

Na pitanje o samom otpadu koji se nalazi na području Mokrica, Šimunić je naglasio kako tu ne može ništa. “Grad Oroslavje ne daje dozvole za skladištenje otpada ili bilo kakvu djelatnost vezanu za gospodarenje otpadom. Za tu djelatnost niti Gradsko vijeće, niti ja kao gradonačelnik, ne dajemo nikakva ovlaštenja. To izdaju Županija i nadležno Ministarstvo”. pojasnio je Šimunić.