25,10,21
HomeVijestiSvijetIndija zaplijenila 3 tone talibanskog heroina vrijednog 2,7 milijardi dolara, usred kaosa...

Indija zaplijenila 3 tone talibanskog heroina vrijednog 2,7 milijardi dolara, usred kaosa s preuzimanjem vlasti

Gotovo tri tone heroina podrijetlom iz Afganistana zaplijenjene su, a dvije osobe uhićene u jednom od najvećih indijskih zaplijena do sada.

Indijski dužnosnici kažu da su zaplijenili gotovo tri tone heroina podrijetlom iz Afganistana u vrijednosti od približno 200 milijardi rupija (2,72 milijardi dolara) usred kaosa nakon prošlomjesečnog talibanskog preuzimanja Afganistana.

Najviša indijska agencija za borbu protiv krijumčarenja, Uprava za obavještajne podatke o prihodima (DRI), zaplijenila je 15. rujna dva kontejnera u luci Mundra u zapadnoj državi Gujarat, nakon što je primila obavještajne podatke da se u kontejnerima nalazi opojna droga, rekao je anonimno jedan dužnosnik.

Više od 2.988 kg heroina pronađeno je u jednom od najvećih dotadašnjih zapljena u Indiji. Dvije osobe su uhićene u vezi s krijumčarenjem narkotika, a istraga je u tijeku, rekao je visoki policijski izvor u Gujaratu.

Kontejnere je uvezla tvrtka u gradu Vijayawada na jugu zemlje, dodao je dužnosnik

“Dosadašnja istraga također je otkrila umiješanost afganistanskih državljana koji su pod istragom.”

Dužnosnici DRI -a odbili su komentirati.

Droga je krenula prema New Delhiju, a dvoje uhićenih zatražili su uvozno-izvoznu dozvolu na temelju kućne adrese u gradu Vijayawada na jugu zemlje, priopćila je policija u Vijayawadi u ponedjeljak.

Kontejnerski teret bio je deklariran kao poluobrađeno talk kamenje iz Afganistana i isporučen je iz luke Bandar Abbas u Iranu u Mundru, rekao je dužnosnik, dodajući da su forenzička ispitivanja potvrdila prisutnost heroina.

Afganistan je najveći svjetski dobavljač nedopuštenih opijata, ali od preuzimanja vlasti talibani su rekli da planiraju zabraniti trgovinu drogom, ne navodeći detalje o tome kako – javlja AlJazeera.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari