23/06/21

IVAN ŠIPIĆ, gradonačelnik Trilja napustio HDZ : ‘Odlazim zbog podlih konstrukcija, na izbore idem kao neovisni kandidat‘

Must Read

Dva mjeseca prije lokalnih izbora Andreju Plenkoviću  problemi iskaču na svakom koraku. Lokalne organizacije mu se ruše kao kule od karata. Nakon  problema u Sisačko moslavačkoj, potom u Vukovarsko srijemskoj županiji , problemi se javljaju i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. HDZ-a  je odlučio napustiti gradonačelnik Trilja Ivan Šipić. On je na svom Facebooku o tome napisao podužu objavu, naslovljenu ”Ostajem vaš i svoj”.

Dragi prijatelji, svatko od nas prolazi kroz život kojekakve situacije i iskušenja. I bira svoj put. Na tom putu ostavljamo tragove. A najprepoznatljiviji tragovi su naša djela. Ili loša ili dobra. To vam nitko neće oduzeti. I to je vaše. Svima je, manje više, poznato, da se u ovo vrijeme govori o izborima. Lokalnim. Svi imaju pravo i tu birati put. Tako i ja. Nakon svih mogućih pritisaka i kojekakvih konstrukcija, najviše podlih i lažnih u proteklih godinu dana, odlučio sam ići, svojim imenom i prezimenom na lokalne izbore. Neovisan.

Znam da će to nekima sjesti, a nekima ne, i svačije je pravo donositi mišljenje o ovom. Bez vrijeđanja. O nikome, posebno ne o ljudima koji su godinama bili podrška, a onda mi okrenuli leđa, neću izgovoriti niti jednu ružnu riječ. Reći ću HVALA VAM.

Potaknut, od nemalog broja ljudi, koji cijene što i kako sam radio, koliko je projekata u tijeku i koliko ih je svih ovih godina realizirano, donosim odluku koja je posljedica svega što se događalo oko mene u proteklom razdoblju. Ostajem najprije Vaš jer volim svoj triljski kraj. Ostajem svoj jer sam se uvijek, uz sve mane koje imam, nastojao držati odluka od kojih može oćelaviti glava, ali neka je duša na mjestu. O meni i mom radu, projektima sadašnjim i budućim, odluku će donijeti narod, a ne pojedinci koji moje ime blate na relaciji Trilj-Split-Zagreb – napisao je Ivan Šipić na Facebooku.

Šipić je, prema informacijama iz stranke, već duže vrijeme bio u lošim odnosima s tamošnjim županijskim šefom i političkim tajnikom Antom Sanaderom. Svojedobno je bio protiv Istanbulske konvencije, zbog čega je završio na ledu kod vrha stranke, a u vrijeme unutarstranačkih izbora, kad se u ožujku prošle godine biralo novo vodstvo stranke, dozvolio je HDZ-ovoj opciji za promjene, Miri KovačuDavoru StieruMilijanu BrkićuIvanu Penavi Tomislavu Tolušiću da se predstave u Trilju.

Naime, dio HDZ-ovih organizacija tada je nerado ugošćavao Plenkovićevu protivničku ekipu s unutarstranačkih izbora. Sanader ga je nakon toga odlučio maknuti s pozicije šefa triljskog HDZ-a, pa je tako, kažu izvori iz HDZ-a, uz kršenje Statuta i upisivanja novih članova izvan procedure, Šipića smijenio s te pozicije. U stranci komentiraju da Šipića sada vjerojatno nisu htjeli predložiti za kandidata za gradonačelnika, te da nije čudno što je odlučio otići – javlja Jutarnji

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img