Foto: Screenshot

GORAN IVANIŠEVIĆ na Instagramu se oglasio o obiteljskoj situaciji i odnosu s bivšom suprugom Tatjanom Dragović.

“Ovako, onog trenutka kad sam se usudio potraživati novce koje sam zaradio prije i tijekom braka, koje je T.D. prisvojila mimo svih zakona i ugovora, postao sam obiteljski nasilnik i miljenik sudova. Sad samo još čekam tužbu koja bi trebala utvrditi da je dotična T.D. osvojila Wimbledon i dvije olimpijske medalje, a možda osvojila i još neki Grand Slam, ali to još sud treba utvrditi”, napisao je Ivanišević te naveo svoje odvjetnike koji se, kako kaže, “ovim bave već dugo vremena”.

Nacional je prije ovog statusa prenio da je Ivanišević tužio i kćer Amber te da traži polovicu stana koji joj je darovala Tatjana Dragović, tvrdeći da je ugovor o darovanju stana suprotan moralu hrvatskog društva. Traži, pišu, i da kćeri više ne plaća alimentaciju.

Pokrenuo je, piše Nacional, i više postupaka s ciljem da Tatjani Dragović oduzme dio imovine koja joj je pripala temeljem njihovih ranijih međusobno potpisanih sporazuma, a od nje traži i po svemu sudeći povrat izmišljene pozajmice od čak 2.5 milijuna eura.

Iako navodno sudu nije priložio nikakav ugovor o pozajmici, niti bilo kakav uvjerljivi dokument koji bi to potraživanje potvrdio, sud je, tvrde, Tatjani Dragović blokirao sve račune i zabranio raspolaganje imovinom. “Policija i sud ignoriraju dokumente kojima se one brane i svjedočenja o obiteljskom nasilju pa Tatjana Dragović sumnja na njihovu pristranost”, stoji još u Nacionalovom tekstu

Vjenčali se 10 godina nakon zaruka, preživjeli i aferu

Goran je bivšu suprugu Tatjanu Dragović upoznao 1998. godine, nakon što ju je uočio na naslovnici američkog Cosmopolitana. Njoj je bilo 18, a njemu 25 godina. Godinu dana kasnije pale su i zaruke, a 2004. su dobili kćer Amber Mariju. Tri godine kasnije stigao je i sin Emanuel. U istom periodu šuškalo se o navodnoj Goranovoj aferi s Vanjom Halilović, a kad su izašle i fotografije, Goran se iselio iz stana.

“Imao sam potrebu javno istupiti jer sam povrijedio osobu do koje mi je neizmjerno stalo. Svjestan sam da sve što kažem ili učinim ne može umanjiti moja djela i posljedice istih. Ovim putem se ispričavam svojoj supruzi što sam ju povrijedio. Ona je jedina osoba koju volim, s kojom želim provesti svoj život i nadam se da će mi jednoga dana moći oprostiti.

U posljednje vrijeme iznesene su brojne neistine. Moram reći da se ne osjećam krivim prema nikome osim Tatjani i našoj djeci, nakon svega što se dogodilo. Svi ostali učesnici sudjelovali su u tome svjesno, svojevoljno i dobro znajući što rade pa tako kao i ja sami odgovaraju za svoje postupke. Svaki čovjek tvorac je vlastitih zabluda”, objavio je tad Goran.

Ipak, par je to nadišao pa su se 2009., nakon 10 godina od zaruka, vjenčali u SAD-u. Brak je potrajao još nekoliko godina, a razveli su se 2013. godine.

Goran je danas u braku s radijskom voditeljicom Nives Ivanišević (djevojački Čanović). Ona mu je u komentarima pružila podršku. “Pravda je spora, ali dostižna”, napisala je.