Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS-a), na svojoj redovitoj 9. sjednici, donio je cijeli niz važnih odluka.

Najvažnija je ona o zastoju natjecanja u Paket 24 Premijer ligi, 1. HRL za žene, dvije Prve muške lige i Tri druge ženske lige do sredine svibnja. Procjena je čelnih ljudi HRS-a da bi se do tada sve igračice i igrače, stručne stožere, odnosno sve one koji sudjeluju u natjecanju, a misli se na suce, delegate, mjeritelje vremena, moglo procijepiti. U danima kad koronavirus buja i sve je više igrača koji su zaraženi, a klubova u karanteni, briga za zdravlje mora nam biti najvažnija. Nakon iscrpne i dugačke rasprave, ta je odluka prihvaćena uz deset glasova za i jedan protiv. Glas protiv bio je Rukometnog kluba Nexe koji je smatrao da treba nastaviti natjecanje pa odgađati susrete kad dođe do zaraze pojedinih klubova.

Upravni odbor jasno je i decidirano naznačio da će se prvenstva u svim spomenutim ligama završiti i da nikad nije bilo govora o trajnom prekidu natjecanja.

U skladu s tom odlukom, napravljen je detaljan plan igranja svih liga od kojih bi najkasnije završila Paket24 Premijer liga, koja bi počela s natjecanjem susretima četvrtfinala Kupa 19. svibnja, a završila 26./27. lipnja, susretima Kupa. Rukometašice bi pak, svoja natjecanja nastavile 16. svibnja završnicom Kupa, a posljednje ligaško kolo, imale bi 19. lipnja. Točan raspored igranja napravljen je i za sve ostale lige i klubovi će o njemu biti obaviješteni u najkraćem mogućem roku

Donesena je odluka da se hrvatska ženska rukometna reprezentacija koja je krajem prošle godine osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj nagradi sa 150 tisuća eura u brutto iznosu.

Na prijedlog izbornika Hrvoja Horvata, novi pomoćnik hrvatske muške seniorske reprezentacije je legendarni Ivano Balić. Istodobno je za trenera vratara postavljen Nino Pavelić koji je već godinama vrlo uspješno radio u RK Nexe.

Upravni odbor, ali i Skupština Hrvatskog rukometnog saveza koja je održana neposredno nakon toga, prihvatili su Izvještaj o prihodima i rashodima za 2019. godinu, Bilancu 2019.-te, Izvješće revizije za 2019.-tu, kao i Izvještaj o prihodima i rashodima za 2020. godinu, odnosno bilancu i izvješće revizora. Također je usvojen financijski plan za 2021. godinu.

Skupština HRS-a prihvatila je i Izvješće nadzornog odbora za 2019. i 2020. godinu te Izvještaj o radu HRS-a za 2020. godinu, odnosno Godišnji plan rada za 2021. godinu.

Skupština je također donijela odluku o domaćinstvu Europskog prvenstva za kadete u razdoblju od 12.- 22. kolovoza. Gradovi domaćini su Varaždin i Koprivnica

– Donijeli smo odluku o nagradi našim curama za osvojenu brončanu medalju na Europskom prvenstvu. Radi se o iznosu od 150 tisuća eura, to je bruto iznos. Druga bitna odluka je da smo kompletirali stožere za sve dobne skupine muškog rukometa. Ono što je nama sigurno bitno u budućnosti je da je Ivano Balić određen kao pomoćnik izborniku Hrvoju Horvatu. Treća odluka koja je donesena je da se napravi zastoj u ligama koje se trenutno igraju: Paket24 Premijer liga, 1. HRL – Žene, dvije muške prve lige i tri ženske druge lige, do procijepljenosti svih igračica i igrača, članova stožera, sudačke organizacije, svih članova po klubovima, odnosno onih koji su sudionici stalnog fizičkog kontakta s igračicama i igračima. Plan je da se zastoj napravi do 19. svibnja, a do kraja lipnja odigrat će se sve utakmice

fp