IVICA GRANIĆ: Podmukla optužnica, Pupovac i djevojčica iz bombardirane kolone

  0
  Foto: snimka zaslona

  Politički analitičar dr Ivica Granić se na svojem Facebooku oglasio po pitanju optužnice iz Srbije i mogućim potezima vladajuće koalicije.

  Objavu donosimo u cijelosti:

  “Tema optužnica koje se u Srbiji pripremaju za četvoricu hrvatskih pilota zbog navodnog bombardiranja izbjeglica na Petrovačkoj cesti 1995. godine i dalje diže tenzije na relaciji Zagreb-Beograd. Premijer Plenković i potpredsjednik Vlade Medved poručuju – ako optužnice dođu, mi ćemo ih odbaciti. No, u Vladi sjedi djevojčica iz te kolone, Anja Šimpraga, a HDZ bez ruku SDSS-a u Saboru nema većinu.

  Pupovac je potvrdio kako je ta ‘tema’ bila u raspravi na sastanku vladajuće većine, i da oni, kao SDSS, preko odbacivanja istih neće prijeći.

  I baš zbog te vladajuće većine i pišem ovaj osvrt. Nije teško zbrojiti kako je hrvatski narod glasovao na posljednjim parlamentarnim izborima, i nije teško zaključiti kako bi HDZ skupa sa DP, Suverenistima, MOST-om imao većinu. Dakle, imali bismo jednu solidnu desno centrističku vladu, i programski i politički logičnu, u konačnici, sukladno prebrojanih glasovima, u skladu s biračkom voljom građana.

  No, umjesto za logične poteze Plenković radi jednu od većih političkih podvala, te se odlučuje za – manjine. Tom klasičnom političkom podvalom izigrava volju birača, natura nam kojekakve Kajtazije, Miloševiće i druge lunatike, te opijen činjenicom kako je ‘jeftino prošao’ pri raspodjeli plijeni ne shvaća kako na taj način hoda po tankoj žici, i da ga pad čeka kad – tad.

  Sad je, koliko mi se čiji, ‘kurbin pir završio’, a genijalac je u jednoj posve nezavidnoj situaciji, čini se kako će ipak morati pobrati plodove svoje nakaradne politike. Naime, narod je, čak i ovako jadan i pogubljen, ipak osjetljiv na ratne heroje, ipak je to limes preko kojeg neće prijeći. A niti se Pupovac sad može povući, kada bi se sad povukao pitanje je bi li ikada više išta kod svojih osvojio.

  Tako da bi Plenkoviću glave mogao doći njegov gojenac, kao i nakaradna politika koju tako uporno gura, a na izrazitu štetu naroda i onih koji su za njega glasovali, na koncu i na vlastitu. Sad očekujemo i reakciju djevojčice iz te iste kolone, tj. našu dragu potpredsjednica vlade, Anju djevojački Rašković. Nije vrag da će potpredsjednica ‘iz manjinske kvote’ sad čkomiti, red bi bio da i ona nešto kaže.

  Na koncu valja spomenuti kako je npr. Nürnberški proces protiv najvećih ratnih zločinaca kojeg su organizirali Saveznici po završetku Drugog svjetskog rata trajao od 20. studenoga 1945. do 1. listopada 1946. Dakle, oko godinu dana. I stavljena je točka na drugi svjetski rat. Bilo je još par suđenja u drugim državama, nakon što bi poneki od nacista bio otkriven. Za razliku od našeg slučaja gdje produkcija ratnih zločinaca raste praktički svakodnevno, te i nakon više od 30. godina dobivamo, a u pripremi su navodno još i nove optužnice.

  To je prljava višegodišnja Srbijanska rabota protiv stabilnosti i međunarodnog ugleda hrvatske države, koja je pala na plodno briselsko podaničko tlo.

  ‘Dok budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinskih gospodara’. (Ante Starčević)” – zaključuje Granić

  Ivica R.