Ivica Granić: ŽELJA KOMŠIĆ OPET ‘PRDNUO U ŠIŠU’

0
Foto: Dugopoljeorg/screenshot
Željko Komšić, to vam je, da prostire, hrvatski član Predsjedništva BiH. Ne primjećujemo ga često, jer, kao član Predsjedništva, uglavnom ništa ne radi. Nema diplomatskih susreta, nema inicijativa, nema nekih važnijih političkih, a kamoli državničkih aktivnosti, uostalom, kao što se ni u Državnom parlamentu, kao zastupnik, za četiri godine nikad nije javio za riječ.
 
Tek se, s vremena na vrijeme, valjda kad poslije koje ‘ljute’ članovima kabineta nadođe inspiracija, oglasi ponekim dramatičnim pismom u kome, u pravilu, zabrinuto upozorava, opominje, prijeti.

U ovom posljednjem ‘non-paperu’, koji je odlučio poslati Europskoj uniji, Komšić se, jezikom koji više priliči spinerskim medijskim uratcima njegovih savjetnika nego ozbiljnom diplomatskom jeziku, žali na ruski utjecaj, miješanje Hrvatske i Srbije u unutarnja pitanja BiH te spregu odnosa HDZ-a i SNSD-a, ali i kritizira ponašanje Europske unije u BiH (on to izgovara Be i A).

Ali avaj, iz EU šamarčna, stigo ‘hladan tuš“ u vidu kratkog i direktnog odgovora u kome Komšiću poručuju da je ‘prdnuo u šišu’, da se uzdrži od špekulacija i stvaranja bespotrebnih tenzija. Drugim riječima, Europska unija je ovog debila kulturno otpilila, a nije da ga je i dosad shvaćala baš ozbiljno.

Suočen s potpuno urušenom strankom i postepenim odlaskom u političku anonimnost, Komšić je još jednom pribjegao starom dobrom receptu verbalne paljbe, kojom još jednom Bosnu i Hercegovinu spašava od silnih aveti ustaša, četnika, te raznih drugih domaćih i stranih neprijatelja i na kraju ‘kajmači’ popularnost kod ono malo zavedenih jadnika.

Na njegovu žalost, taktika kojom je tri puta ulazio u Predsjedništvo i dobivao unosan posao, na kojem ne radi ništa, očigledno više ne pali niti kod tih jadnika. Tako je, nakon šamara od EU, Komšićevo spašavanje vilajeta putem pisama i među samim građanima prošlo potpuno nezapaženo.

Sijanje straha i dizanje tenzija očigledno više nisu dovoljan garant za SDA da će im hobotnicu moći i dalje osiguravati njihov drugi član Predsjedništva sa svojom raspadnutom strančicom.

dr. sc Ivica Granić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here