Ivica Puljak: Bit ću u “paradi ponosa” u subotu! U Splitu ćemo izvjesiti zastave duginih boja!

0
100
Foto: snimka zaslona

Splitski gradonačlenik Ivica Puljak u N1 Studiju uživo govorio je o prvih mjesec dana mandata. Puljak smatra da će danas biti konstituirano Gradsko vijeće u Splitu, a istaknuo je da je s partnerima dogovorena projektna suradnja.

“Mislim da ćemo danas konstituirati Gradsko vijeće u 14 sati. Mi smo sa svojim partnerima Mostom, SDP-om, Pametno za Split i Dalmaciju, Možemo i Nezavisnom listom Branke Ramljak dogovorili većinu i dogovorili smo se da ćemo konstituirati Gradsko vijeće i da će predsjednik vijeća biti Jakov Prkić“, rekao je Puljak.

Dodao je da Most neće sudjelovati u rotaciji, ali da će podržavati njihov rad u Vijeću te da je dogovorena projektna suradnja.“Nadam se da ćemo imati stabilnu većinu od sada pa do kraja mandata”, kazao je splitski gradonačelnik.“Ideološka pitanja rijetka su u gradskoj politici”Naveo je da su na “papir stavili projekte oko kojih će se dogovarati” te da će imati izvještaje o ključnim projektima

“Bit ću u paradi ponosa”

Komentirao je i hoće li u Splitu biti izvješena zastava duginih boja te je li o tome razgovarao s partnerima.

“Nismo uopće o tome raspravljali. Davno smo odlučili da će se ta zastava izvjesiti u Splitu na mjestima gdje je predviđeno da se one izvjese, a ja ću osobno biti u Paradi ponosa u subotu. Moja odluka je da idem u Pardu ponosa i da se zastava izvjesi. To smo dogovorili i s organizatorima tako da ni oko toga nema nikakvih problema”, pojasnio je novi splitski gradonačlenik.

Dodao je da za sebe ne predviđa godišnji odmor jer ima dosta posla za obaviti.

“Na prvom Gradskom vijeću ćemo predložiti da počne proces izmjene GUP-a radi nekih garaža i nekih drugih javnih sadržaja te radi usklađivanja sa zakonom. Odblokirat ćemo proces izgradnje nekoliko garaža u Splitu koje su bile ostale iz prethodnog saziva Gradskog vijeća. To su najkritičnije i ključne odluke koje moramo donijeti. Isto tako, imenovat ćemo Nadzorne odbore u nekoliko gradskih firmi”, rekao je Puljak.

Dodao je da će se raspisati javni poziv na koji će se moći javiti građani. Javni poziv bit će objavljen sutra ili prekosutra te će trajati deset dana, a Puljak poziva građane da se jave na njega ako žele sudjelovati u Nadzornim odborima i upravnim vijećima.

“Što se tiče rekonstrukcije gradske uprave, taj proces će trajati šest mjeseci, otprilike do kraja godine. S obzirom na to da želimo rekonstruirati i Gradsku upravu i procese u pozadini i pronaći najbolje ljude iz Gradske uprave da oni budu pročelnici novih odjela ili onih koji ostanu, s obzirom na to da želimo stvoriti najmoderniju i najefikasniju upravu u Hrvatskoj, treba nam i sturčna pomoć ljudi koji to znaju. Mi ćemo zamoliti pomoć Ekonomskog fakulteta, ali proces ćemo voditi mi i ja ću upravljati njime”, kazao je Puljak.

Stari pročelnici nisu promijenjeni

Istaknuo je da nisu mijenjali niiti jednog pročelnika u Splitu te da su dali svima priliku da se pokažu

U reorganizaciji ćemo vidjeti koji pročelnici su dobro radili svoj posao. Oni koji jesu će ostati, a koji nisu će se promijeniti. Dobili smo mandate na raspolaganju dvojice direktora gradskih tvrtki i to smo i prihvatili i kad se imenuju novi Nadzorni odbori zamijenit ćemo direktore preko javnog natječaja”, naveo je Puljak i dodao da su imenovali dva privremena upravna vijeća jer moraju sačekati da se završi proces javnih poziva.

Osvrnuo se i na zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i situacije na Srebrnjaku. Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet protiv Tomaševića zbog imenovanja Tomislava Lauca u Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak. Lauc je, prema pisanju medija, donirao Tomaševićevu kampanju s 10.000 kuna.“Ne bih osuđivao Tomaševića puno jer su imali puno donacija”, kazao je i dodao neće diskriminirati nikoga s obzirom na političku pripadnost.“Mislim da bi se svi morali približiti jedni drugima, zaboraviti na neke od prepirki koje smo imali u prošlosti, ali to sve treba biti javno, transparentno i za javni interes.

DP

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here