Ivica Puljak kažnjen 100.000 kuna, on tvrdi da su krivi HDZ-ovci

0
Foto: screenshot N1

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak izvijestio je da ga je Državni inspektorat kaznio sa 100 tisuća kuna zbog ugovora o rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Vili Dalmacija, koji, kako tvrdi, nije izradio i potpisao on, nego HDZ te će o tome obavijestiti europske institucije. Puljak na Facebooku piše:

“Pogledajte kako izgleda borba protiv HDZ-a u praksi i kako prolazimo mi koji ugrožavamo njihov model “upravljanja” u Hrvatskoj.

Državni inspektorat me kaznio u iznosu od 100.000 kuna ili 13.272,28 EUR i koliko je meni poznato ovo je prvi puta u povijesti Hrvatske da gradonačelnik jednog grada plaća kaznu inspektorata iz vlastitog džepa i, da bi stvar bila strašnija, za djelo koji nisam počinio ja, nego HDZ-ovi ljudi.

A o čemu se radi?

U mandatu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare izrađena je dokumentacija i potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji vodovoda i kanalizacije u Vili Dalmacija. Kad smo mi došli na vlast stručne službe su krenule u projekt, ali su čuvari prirode imali primjedbe na nepotpunost dokumentacije. Odmah nakon zaprimljenih primjedbi dao sam nalog da se radovi zaustave i da se sve vrati u prvobitno stanje. Nakon toga smo dali ostavku.

Dok je gradom upravljala povjerenica Vlade stigao je nalaz državnog inspektorata, s uputom da se stvari vrate u prvobitno stanje u roku 120 dana. Pri povratku na vlast nakon drugih izbora, povjerenica je u primopredajnom zapisniku konstatirala da je sve vraćeno u prvobitno stanje, čime je predmet zaključen. Ali ne. Prije mjesec dana državni inspektorat je izašao na teren, utvrdio da stvari ipak nisu vraćene u prvobitno stanje i napisao kaznu – zamislite – meni. I to 100 000 kuna. Iz vlastitog džepa.

Dakle, kaznu neće platiti niti Andro Krstulović Opara, pod čijom nadležnošću je izrađena dokumentacija i potpisan ugovor s izvođačem radova, niti povjerenica pod čijom nadležnošću je zaprimljen nalog inspektorata i zaključeno da je sve vraćeno u prvobitno stanje, nego ja koji sam naložio da se zaustave radove i otklone sve nepravilnosti, ali nisam bio gradonačelnik kad su se stvari zaključivale.

Sve u svemu, propusti HDZ-ovih ljudi, a kaznu plaćam ja. U državi koju je HDZ skrojio samo za sebe.

PS: Na slici je stranica iz primopredajnog zapisnika iz koje se vidi da je povjerenica zaključila kako je sve riješeno.

PPS: Po ovoj logici, ja bih sada bio odgovoran za sve greške svih gradonačelnika u povijesti Splita, uključujući Antonija Bajamontija, Gaju Bulata, ili ne-daj-bože Željka Keruma.

Ako ovo rješenje Državnog inspektorata postane praksa, u Hrvatskoj se nitko više neće baviti politikom, osim HDZ-ovaca koji kontroliraju institucije.

Niti jedan gradonačelnik, župan ili premijer neće više nikada moći preuzeti dužnost kako nalažu demokratski uzusi jer će svatko moći biti kažnjen za postupke prethodnika. O ovome ćemo svakako obavijestiti institucije Europske unije.

Anita M