“Izgleda da je  Đole bio bojnik hrvatske vojske, a Kićo da  dolazi iz Srbije”! Korona bomba i u Osijeku. Tisuće ih se okupilo bez osnovnih epidemioloških mjera!

1

Više tisuća, ali doista više tisuća Osječana su se opraštale od preminulog kantautora Đorđa Balaševića ispred dvorane Gradski vrt, a gdje je imao posljednji svoj koncert u Osijeku u prosincu ’19. godine.

Otud i toliki broj ljudi, a koji su paleći lampione zastajali zakratko uz taktove njegove glazbe i fotografije iz njegova života na video zidu na stepenicama dvorane Gradski vrt – javlja Osijek express.

O maskama i poštivanju epidemioloških mjera  najbolje se vidi  na fotografijama i snimkama ovog događaja. Koliko smo informirani osječki epidemiolozi “čupaju kosu” i postavljaju pitanje tko je taj  tko se drznuo organizirati  jedan ovakav masovni događaj visokog epidemiološkog rizika.

Jedan od njih je  komentirao na  slijedeći način: “Budući se   testiranja na koronu  u drive in  obliku rade odmah pored dvorane  “Gradski vrt” najbolje bi bilo da  nazočni odmah ostanu   do jutra na testiranju, a  samo testiranje plate iz svog  džepa.

Komentara po društvenim mrežama  ima svakakvih, od  podržavanja do osporavanja. Mnogi  su u komentarima  spomenuli nedavno preminulog velikog i neponovljivog Krunoslava Kiću Slabinca  koji je Osijek i Slavoniju zaslužio nemjerljivo više pa nije  od svojih sugrađana dobio nešto ovakvo!?

Njegov ispraćaj  i sam  trenutak smrti prošao je u   puno jednostavnijem i medijski primjerenijem obliku a bio je jedan ako ne i jedini brend grada Osijeka. Zato nas i ne čudi komentar na jednoj objavi koji kaže: “izgleda da je  Đole bio bojnik hrvatske vojske, a Kićo da  dolazi iz Srbije!”

dp/foto:screenshoot