Foto: X

Izraelski predsjednik Yitzchak Herzog (63) rekao je u intervjuu za njemački Bild u ponedjeljak da je Njemica Shani Louk okrutno ubijena nakon što su je hamasovci oteli na festivalu Supernova u blizini kibuca Re‘im 7. listopada i odveli u Gazu.

– Zaista mi je žao što moram izvijestiti kako smo sada primili vijest da je potvrđeno da je Shani Nicole Louk ubijena i mrtva. Pronađena je njezina lubanja – rekao je predsjednik Hercog.

– To znači da su joj ove barbarske, sadističke životinje jednostavno odsjekle glavu dok su napadale, mučile i ubijale Izraelce. To je velika tragedija i izražavam najdublju sućut njenoj obitelji – rekao je i dodao da je tek sada identificirano njezino tijelo i da se čeka identifikacija još 40 tijela jer su ljudi bili brutalno zlostavljani, spaljeni ili raskomadani.

– Ono što smo vidjeli na granici Gaze i Izraela premašuje pogrom. Vidjeli smo klaonicu. Vidjeli smo kako krv teče na ulicama. Vidjeli smo najstrašnije tragedije koje se mogu zamisliti – dodao je.

Obitelj djevojke, koja ima njemačko i izraelsko državljanstvo, pripćila je danas da su dobili informaciju da je Shani pronađena mrtva.

Podsjetimo, Shani je na glazbenom festivalu slavila život sa stotinama mladih Izraelaca kada su ih napali militanti Hamasa.

Hamas je ubio desetine posjetitelja festivala i oteo mnoge te ih odveo u Pojas Gaze.

Istog dana Hamas je objavio snimku na kojem je navodno bila Shani Louk u kamionetu okružena borcima Hamasa.

Ležala je i bila teško ozlijeđena, dok su oko nje hamasovci slavili njenu otmicu.

Ubrzo su se pojavile informacije da je mrtva, ali je njena majka izjavila da su joj rekli da je Shani ipak živa, no teško ozlijeđena.

Usprkos užasnoj snimci, obitelj se duže od tri tjedna nadala da će Shani biti oslobođena i da će se vratiti kući živa.