Foto: X

IDF (Izraelska vojska) je u nedjelju objavila na službenim stranicama da je izraelske taoce držao u zatočeništvu novinar grupe za ljudska prava iz Gaze po imenu Abdallah Aljamal koji je ubijen zajedno sa svojim ocem liječnikom, tijekom operacije izvlačenja izraelskih talaca Almoga Meira Jana, Andreya Kozlova i Shlomi Ziva iz zatočeništva. Prvotno je pogrešno objavljeno da je držao Noa Argamanija.

“Novinar” Abdallah Aljamal bio je Hamasov terorist koji je držao Almoga, Andreya i Shlomija kao taoce u kući svoje obitelji u Nuseiratu. Nikakvi novinari ga ne mogu učiniti nevinim za zločine koje je počinio.

@AlJazeera što ovaj terorist radi na vašoj web stranici?” – objavljeno je na službenim stranicama IDF-a

Ovu vijest demantirali su na portalu Palestinska kronika gdje su naveli sasvim drugačiji narativ od onog Izraelske vojske:

“Posebno je tragično to što je Aljamalov posljednji doprinos Palestinskoj kronici pokrivao prethodni masakr, u kojem je ubijeno više od 40 palestinskih civila u UNRWA-inoj školi u izbjegličkom kampu.

Izraelski mediji povezuju Aljamalovu obitelj s izraelskim zarobljenicima, tvrdeći da su Abdallahov otac dr. Ahmed i ostali članovi obitelji pogubljeni u procesu krvave misije spašavanja.

Te su tvrdnje opovrgli ugledni komentatori i novinari na internetu, koji su ukazali na nedosljednosti u službenom izraelskom narativu.

“Zgrada u kojoj je Abdallah živio bila je jedna od 7 domova koje je IDF navodno pretresao 8. lipnja. Taoci su bili držani u samo 2 od ovih zgrada, još nije jasno koje”, napisao je pisac i analitičar iz Gaze Muhammad Shehada na X.”