JA SAM CRVENI ZOKA Milanović raspalio po Banožiću: Ministar se najavio, ali kao zadnji sitni tat ne dolazi.

0
Foto: Snimka zaslona RTL

Na svečanosti je bio predsjednik Zoran Milanović, ali ne i ministar obrane Mario Banožić koji je trebao nazočiti svečanosti, no otkazao je dolazak. Kako kažu iz MORH-a ministru je zabranjeno obraćanje. Jutros niti novinari nisu pušteni u vojarnu

Novinari su dobili poziv da uđu u vojarnu u Našicama nakon što ih je jutros dočekala vojna policija i nije pustila na svečani ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO operaciju KFOR na Kosovo. Na svečanosti je bio predsjednik Zoran Milanović, ali ne i ministar obrane Mario Banožić koji je trebao nazočiti svečanosti, no otkazao je dolazak. Kako kažu iz MORH-a ministru je zabranjeno obraćanje, piše Večernji list.

Predsjednik Milanović je dao izjavu za medije.

“Odlučio sam da se do daljnjega izjave neće davati u krugu vojarne. Ministar se u zadnji tren nije pojavio. Bio je najavljen, a bio je to i manevar da sa svima skupa manipulira”, kazao je predsjednik

“Odlučio sam da danas na ovakvim događajima, koji je radi vojske, naprosto da se dnevna politika makne iz vojarne. Je li Vam to jasno. Opet bi izjave morali davati vani. Vojska vas ne zanima. Ako treba dati političke izjave onda će to biti izvan vojarne. Jel se slažete, je li vam jasno”, kazao je.

“Ne dopuštam zulum vojske, iskaljivanje na časnicima s lažnim obrazloženjem”, kazao je predsjednik

“Vaše pravo je da budete gdje hoćete. Dajem izjavu nakon što je događaj završio”, kazao je.

“Ministar se najavio, ali kao zadnji sitni tat ne dolazi”, dodao je U daljnjim izjava je spominjao i napade na sebe i u jednom trenutku spomenuo kako su ga politički protivnici etiketirali kao “Crvenog Zoku, koji mrzi Hrvatsku”

Nedugo nakon početka novog nastavka ove sapunice na svojem facebooku se oglasio i ministar obrane Mario Banožić i napisao slijedeće:

“Hrvatska vojska je iznad svih nas političara. Svi smo prolazni, a ona će biti tu dok je Hrvatske. Nisam otišao u našičku vojarnu “132. brigade HV” na ispraćaj 36. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR jer ne želim sudjelovati u igrokazu gospodina koji nažalost ne razumije prve dvije rečenice iz ove objave. Pripadnicima 36. hrvatskog kontingenta želim sretan put i uspješnu misiju. Vidimo se uskoro.”


Anita M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here