Foto: Saborska TV

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izbacio je iz Sabora Karolinu Vidović Krišto, a ona mu je odmah uputila pismo.

“Danas ste ponovno ponizili hrvatske građane ne dopuštajući redovno djelovanje Hrvatskog sabora.Isključili ste me sa sjednice jer sam postavila pitanje zašto već četvrtu godinu ne dopuštate raspravu o radu obveznih mirovinskih fondova.Postoji li parlament u Europskoj uniji koji ovako otvoreno štiti korupciju i bezakonje? Ne postoji.

Vi mislite svojim smicalicama zabraniti istinu? Doista ništa niste naučili iz povijesti, istinu se ne može zabraniti!Vi ne dopuštate da hrvatski građani saznaju na koji način se troše njihova sredstva iz kojih trebaju dobivati mirovinu.

Iznosi iz mirovinskih fondova koji su uloženi u propali Agrokor, ili sredstva s kojima je kupljen hotel View na bračkim Postirama, i to od Plenkovićeva tajkuna Vujnovca, dokazuju da se novci hrvatskih građana troše neracionalno i koruptno.Vi doista mislite da ćete me ušutkati svojim poslovničkim nasiljem? Vi mislite da se ja i većina hrvatskih građana moramo pomiriti s korupcijom i siromaštvom?Grdno se varate. U Hrvatskoj ćemo uspostaviti vladavinu prava, a Vi i Plenković zasigurno ćete odgovarati za neviđenu korupciju koju ste organizirali u Hrvatskoj”, ističe Karolina Vidović Krišto.

Podsjetimo, predsjednik Sabora Gordan Jandroković je započeo sjednicu, ističući da je prigovor zastupnice Karoline Vidović Krišto na dnevni red odbijen, na što se ona pobunila, zbog čega je dobila opomenu.

“Nervozni ste jer ste u korupciji”, odgovorila je zastupnica zbog čega joj je Jandroković dao i drugu opomenu.

Zatim je Vidović Krišto uložila prigovor, navodeći da Plenković ne može obnašati dužnost premijera jer je ucijenjen, za što joj je Jandroković dao još dvije opomene, a potom i petu zbog čega ni danas ni sutra neće moći sudjelovati u raspravi