Foto: Dugopolje org

Novinar  i po svemu sudeći bivši propagandist Domovinskog pokreta Velimir Bujanec na svojem Facebook profilu je DP-ovog zastupnika i novoizabranog europarlamentarca Nikolu Stephena Bartulicu usporedio s papom Ivanom Pavlom II.  

“Sveti papa Ivan Pavao II. pravim je Hrvatima oduvijek bio uzor i nadahnuće! Lijeva medijsko/politička kamarila nikada nije voljela Svetog Ivana Pavla II. – posebno zbog njegove neizmjerne ljubavi prema Hrvatskoj”, započeo je u objavi na svom Facebook profilu novinar Velimir Bujanec. 

“Snažnog i odlučnog Benedicta XVI. isti ti, antikatolički krugovi – doslovce su prezirali… Ali, ne i pravi Hrvati! Lijepo molim pojedine zbunjole s ‘desnice’ da se ovoga puta ne stavljaju u službu lijeve kamarile i da ne napadaju naše duhovne pastire, a kamo li da traže ispriku od Vatikana!”, nastavio je.  

Usporedio je zvuk Ferrarija s crkvenim zvonima 

“Zamislite samo zvuk njihovih motora, snažan poput crkvenih zvona, kako se širi iz Vatikana… Nažalost, do Hrvatske nije stigao – jer baš te, 2008. godine, HDZ je sklopio koaliciju sa SDSS-om”, zaključio je Bujanec u svojoj novoj objavi. 

Podsjetimo, u nedjelju na dan izbora za Europski parlament DP-ov član Stjepo Bartulica došao je u crvenom Ferrariju. Prvotno se nije znalo tko je bio povezan s time, a naknadno se saznalo da se uz ideju veže upravo Velimir Bujanec.