Friday, September 17, 2021
HomePremium SadržajJavio se Porfirije i izvalio još jednu laž: Tužan sam i užasnut,...

Javio se Porfirije i izvalio još jednu laž: Tužan sam i užasnut, htjeli su nas spriječiti snajperom

Porfirije, nakon što je napustio Crnu Goru, na svom Instagramu je objavio da je netko na Cetinju htio spriječiti ustoličenje mitropolita Joanikija – snajperom.

Podsjetimo, uz sukobe na ulicama, u manastiru na Cetinju jutros je ustoličen novi mitropolit Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije. Zbog blokada na cestama i brojnih grupa prosvjednika na koje je policija bacala suzavce, šok-bombe, a prema nekim fotografijama i ispaljivala gumene metke, srpski patrijarh Porfirije i novi mitropolit Joanikije u manastir na Cetinju stigli su helikopterom uz do zuba naoružane specijalne policajce.

Objavu Porfirija u kojoj tvrdi kako je postojala namjera da se ustoličenje spriječi snajperskom puškom prenosimo u cijelosti.

“Rastajem se, nadam se ne za dugo, s ovom blagoslovljenom zemljom i narodom, s dvostrukim osjećajima. Jako sam sretan jer smo izvršili djelo Crkve, ustoličili mitropolita po volji Crkve i naroda ove episkopije, naroda koji dubinski voli Svetosavsku Crkvu. Ali sam i više nego tužan, čak užasnut činjenicom da su u vidokrugu bili neki ljudi koji su taj čin ljubavi prema svima namjeravali spriječiti snajperskom puškom. Zahvaljujem svima, žalim sve koji su na bilo koji način povrijeđeni i molim ih za oproštaj. Molim se Gospodu za ovu zemlju, za ovaj narod i za sve ljude, i molim njih da se mole za mene, jer su oni bliži Bogu”, napisao je patrijarh, prenosi Index.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments