Je li ovo najveća VAR prevara ikad? Sramotnu odluku suca izbacili iz službenog sažetka utakmice

0
Foto: Screenshot
Veliki se skandal dogodio u četvrtfinalu Afričke lige prvaka.

Naravno da VAR nije donio apsolutnu pravdu na nogometnim terenima, ali je uvelike smanjio katastrofalne odluke sudaca. No ako se suci baš potrude, napravit će skandal unatoč VAR-u i zdravim očima.

Dogodio se jedan takav skandal u subotu navečer u prvoj utakmici  četvrtfinala Afričke lige prvaka na utakmici između egipatskog Al Ahlyja i Raja Casablance iz Maroka. Domaćin je slavio s 2:1 u prvom susretu koji je obilježio sudac.

Već u 10. minuti dosuđen je prvi od dva kaznena udarca zbog igranja rukom za domaćina. Taj je 11-erac realiziran i Egipćani su poveli, a sudac je sam pomoću VAR-a provjeravao je li bilo igranja rukom gostiju.

Što je to vidio sudac, a nitko drugi nije?

I na opće zaprepaštenje svih koji su gledali prijenos, dosudio je penal iako se jasno vidjelo kako je lopta pogodila igrača Raje u nogu, a ne u ruku. Čak ni prilikom odbijanja lopte od noge igrača lopta nije dirala njegovu ruku, iako ni to u Europi ne bi sudili kao kazneni udarac.

Dio medija krivo je prenio informaciju po kojoj je sudac igraču još dao crveni karton zbog igranja rukom, to se dogodilo kasnije u utakmici kod novog igranja rukom, ovog puta namjernog i opravdano dosuđenog. No taj 11-erac domaćin nije uspio realizirati.

Navijači iz Maroka su jasno potpuno izgubili živce zbog takvog suđenja i najavljuju pakao za goste u uzvratu u Casablanci. Ono što je također zanimljivo je da je službeni Youtube kanal CAF-a, krovne organizacije afričkog nogometa, izbacio ovaj detalj iz službenog sažetka utakmice.

Ivica R.