Jedna dobra i od Beljaka: Prisjetio se bahatog Šveđanina Carla Bildta koji je otvoreno podržavao Slobodana Miloševića

0
Foto: Screenshot

Slijedom više izjava predsjednika Zorana Milanovića o tome da će uložiti veto na ulazak Švedske i Finske u NATO ako se ne unaprijedi izborni zakon u BiH, stigao je odgovor švedskog europarlamentarca.

“Švedska i Finska uplaćuju milijarde u proračun Europske unije i Hrvatska iz njega prima milijarde. Isto vrijedi i za NextGenerationEU, kao i druge fondove.https://d4ecb378b0fa73587235b6a720afe1fd.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Samo vas želim podsjetiti, gospodine predsjedniče Milanoviću, da veta idu u oba smjera”, napisao je na Twitteru Charlie Weimers.

Šveđanima je odgovorio Krešo Beljak koji se prisjetio problematičnog i bahatog Carla Bildta.

“Karl Bildt, nekadašnji premijer Švedske i tzv. mirovni posrednik EU u za bivšu Jugoslaviju za vrijeme ratova devedesetih. I visoki predstavnik, odnosno upravitelj Bosne i Hercegovine poslije zavšetka rata.1995. je taj lik otvoreno osudio akcije Bljesak i Oluja te je u više navrata tražio vojnu intervenciju UN-a i NATO-a protiv Hrvatske kako ne bi propala SAO Krajina, otvoreno je podržavao Slobu Miloševića, a bio je čak i svjedok obrane Biljane Plavšić na haaškom sudu.

Za nju je rekao da nikada nije bila dio užeg kruga ekstremnog nacionalističkog rukovodstva bosanskih Srba.To je ta švedska demokracija i to im nitko ne spori. Nigdje nisam pročitao da se službena Švedska negdje ogradila od njegovog djelovanja u Hrvatskoj. Bili su neutralni, a ipak su se itekako miješali među nas “balkanske primitivce”. A sad bi ipak u NATO, jer smatraju da bi ih Rusi mogli napasti.

Predlažem da Hrvatska pošalje svoje izaslanstvo u Švedsku, kako bi objektivno ispitali situaciju, te procijenili realnost opasnosti da ih Rusija napadne. Čisto da ih primirimo malo, kako su i oni nas devedesetih kad nam je trećina države bila okupirana”, napisao je Beljak.

Anita M.