HomeVijestiHrvatskaJoš jedan kandidat za Zagreb: ‘Otvorit ću teme o kojima drugi kandidati...

Još jedan kandidat za Zagreb: ‘Otvorit ću teme o kojima drugi kandidati vode površnu raspravu‘

U utrku za zagrebačkoga gradonačelnika ulazi i Ivica Relković, nekadašnji suosnivač Obiteljske stranke i Hrasta, a potom i neslužbeni ideolog “ranog” Mosta. Iako je danas savjetnik stranke Centar, poručuje da je kandidatura njegov “osobni projekt”, te da će voditi “analitičko-tematsku” kampanju, te poručio kako mu je cilj otvoriti ključne teme o kojima, kako je rekao, kandidati s najvećim anketnim rejtingom izbjegavaju – donosi Jutarnji list

– Mi smo grad koji je napola živ nakon potresa. Grad kojem treba potpuno nova vizija budućnosti, a ne nešto sitno – kazao je Relković dodavši da je kao analitičar poprilično zabrinut stanjem u Zagrebu.

Dodao je da se odlučio kandidirati da bi mogao ponuditi rješenja za ključne probleme Zagreba poput reorganizacije Gradske uprave, obnove nakon potresa i prometa na čemu je intenzivno radio posljednjih mjeseci.

– U utrku ulazim neopterećen hoće li tema koju otvaram štetiti mojoj kampanji – rekao je Relković te istaknuo da niti jedna tema koja koristi Zagrebu njemu ne može štetiti.

Prva tema kojom je otvorio kampanju je organizacija Gradske uprave u Zagrebu koju je nazvao “golemim neodrživim mastodontom”, a kako bi upečatljivo dočarao o kakvom aparatu se radi, razvio je shemu organizacije gradske administracije na papiru dugačkom 20, a širokom 1,5 metara na kojem je popisao sve urede kojima je šefovao preminuli gradonačelnik Milan Bandić.

– Ako mi u zgradi Gradske uprave imamo 552 upravitelja, 168 pročelnika, zamjenika i pomoćnika pročelnika, bez Holdinga i javnih poduzeća, to je nešto s čime će se sljedeći gradonačelnik morati suočiti – rekao je.

Napomenuo je i da trenutni kandidati izbjegavaju konkretno govoriti o otkazima u administraciji jer kalkuliraju da će im takva retorika oduzeti glasove.

– Grad mora funkcionirati tako da građanima da najbolju uslugu, a zaposlenicima dobre plaće i uvjete rada, ali ako ih je previše onda ne mogu imati ni dobre uvjete ni plaće jer grad tako jede vlastitu supstancu – kazao je Relković zaključivši kako Grad Zagreb” nema pravo na sitne korake nego na veliku promjenu”- od urbanizma do prometa, administracije i obnove nakon potresa.

dp

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments