13 C
Split

Još ponegdje kiša, na Jadranu bura, od nedjelje ponovno uz jugo

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Od subote do srijede u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj uglavnom bez kiše, ali uz jutarnju maglu, koja se ponegdje može i dulje zadržati i o kojoj će ovisiti najviša dnevna temperatura zraka.

U južnijim kopnenim krajevima i osobito na Jadranu promjenljivije, uz sunčana razdoblja, ali i povremenu kišu, u subotu uglavnom u noći i prijepodne te ponovno od ponedjeljka. U subotu će puhati bura, podno Velebita prema večeri i jaka, mjestimice i s olujnim udarima, a od nedjelje ponovno jugo, gdjegod i jako. Temperatura zraka bit će i dalje relativno visoka pa će se nastaviti iznadprosječno toplo razdoblje tijekom kojeg je listopad ponegdje bio čak i rekordno topao, kao, uostalom, i dosadašnji dio 2018. godine.

Subota – još ponegdje kiša, na Jadranu bura

I na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije u noći i ujutro može biti povremene kiše, zatim djelomice sunčano. Jugo će okrenuti na sjeverozapadnjak, uz obalu na buru, uz malo do umjereno valovito more. Temperatura ujutro uglavnom od 14 do 18 °C, poslijepodne između 22 i 24 °C.

Na jugu Hrvatske djelomice sunčano, u noći i ujutro uz moguće još malo kiše. Jugo će okrenuti na buru, uglavnom umjerenu, uz najvišu temperaturu i dalje relativno visoku, oko 23 ili 24 °C.

Od nedjelje – i dalje relativno toplo, ponovno uz jugo, ponegdje i kišu

Na Jadranu u nedjelju uglavnom suho i barem djelomice sunčano. Od ponedjeljka promjenljivo, uz povremenu kišu, te umjereno i jako jugo. I dalje će biti toplije od uobičajenog za doba godine, ali uz ipak malo nižu temperaturu nego prošlih dana.

Izvor: HRT

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Pala najpoznatija kineska raketa. Ni blizu Hrvatske,…

Ostaci najveće kineske rakete pali su u nedjelju u Indijski ocean, zapadno od Maldiva, a većina njezinih dijelova uništena...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img