Kako će izgledati smartfoni budućnosti?

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Moderna tehnologija svakim danom srlja prema naprijed i mnogi pretpostavljaju da ćemo za nekoliko godina potpuno drukčije gledati na mobilnu komunikaciju. Evo kakva bi nas budućnost mogla čekati.

Jeste li se ikad zapitali na što će ličiti smartfoni za pet godina? Za deset? Hoćemo li ih nositi u uhu kao mali uređaj za komunikaciju ili će biti savitljivi, pa ćemo ih spremat kao smotani papirić u džep? Jedno je sigurno – era mobilnih uređaja trenutno je na vrhuncu, što znači da će s vremenom postajati sve manje važno koliko su veliki ekrani ili koliko objektiva ima stražnja kamera. Pojeftinjenjem naprednih tehnologija sve ove značajke vrlo će se vjerojatno poimati kao osnovni dio paketa, kao što je nekad bio 3.5 milimetarski priključak za slušalice.

Digitalna higijena

Ono što bi se moglo promijeniti je sama namjena mobilnih uređaja koja sve ozbiljnije stremi prema kategoriji nosivih gadgeta. Problem je, naime, što ljudi i sami postaju svjesni da im zurenje u telefon oduzima previše vremena, a i dalje su ovisni o podjsetnicima, porukama i lajkovima. Rješenje ovog problema nalazi se u pametnim uređajima koje će nositi pored glavnog i vjerojtno diskretnijeg uređaja te koji će prenositi sve informacije sa smartfona u vrlo lako dostupan vizualni format. Da, govorimo o pametnim satovima i svim im srodnim spravicama.

Naravno, ne kažemo da će za deset godina smartfone zamijeniti satovi, narukvice, ogrlice ili leće koje prenose ekran u proširenu stvarnost. Oni će vjerojatno biti pristuni u nekom obliku, samo ćemo mi na puno lakši način s njima komunicirati – nećemo ih morati izvlačiti iz torbe već ćemo se samo javiti dodirom na, primjerice, pametni sat i razgovor obaviti preko bluetooth slušalice ili neke slične tehnologije.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img