Foto: Ilustracija

Ako želite sakriti vašu aktivnost na WhatsAppu, dobro je znati da postoje zaobilazna rješenja uz pomoć kojih možete sakriti i vašu prisutnost kada gledate WhatsApp statuse.

Omogućite način rada u zrakoplovu prije provjere statusa

Brz način provjere statusa na WhatsAppu, a da to nitko ne zna, jest omogućiti način rada u zrakoplovu na vašem uređaju. Na raspolaganju vam je ručna deaktivacija Wi-Fi-ja ili mobilne podatkovne veze, no način rada u zrakoplovu dizajniran je da onemogući sve bežične i mobilne signale s telefona.

Čak i ako nemate internetsku vezu, i dalje možete provjeriti status jer ga vaš telefon privremeno sprema kao podatke u predmemoriji. Otvorite karticu Ažuriranja na WhatsAppu i dodirnite status koji želite provjeriti.

Onemogućite značajku potvrde čitanja

WhatsAppova značajka ‘Read Receipts’ uglavnom utječe na poslane ili primljene poruke. Kada je značajka onemogućena, WhatsApp neće prikazati dvije plave kvačice ispod poruka koje ste pročitali.

Dakle, pošiljatelji mogu vidjeti svoje poruke kao ‘Isporučeno’, a vi možete čitati WhatsApp poruke bez njihovog znanja.

Ista stvar vrijedi i za WhatsApp statuse. Ako onemogućite potvrde čitanja, WhatsApp ih neće obavijestiti o tome da gledate njihov status. Potvrde o čitanju omogućene su prema zadanim postavkama, što znači da ih morate isključiti.

Pokrenite WhatsApp i kliknite na ikonu s tri točke u gornjem desnom kutu. Tamo odaberite Postavke, odite na Privatnost i tamo isključite prekidač pored potvrda o čitanju.

Koristite aplikaciju treće strane

Još jedna metoda za provjeru nečijeg WhatsApp statusa bez njihovog znanja je korištenje aplikacije treće strane. Imajte na umu da su aplikacije trećih strana protiv WhatsAppovih uvjeta pružanja usluge i njihovo korištenje dolazi s rizikom blokiranja vašeg računa ili otkrivanja vaših osobnih podataka i informacija za prijavu.

Statusi na WhatsAppu

Slično drugim platformama društvenih medija, sadržaj objavljen kao status na WhatsAppu bit će dostupan 24 sata.

Ako, s druge strane, ne želite da itko provjerava vaš status na WhatsAppu, možete izbrisati njihov broj iz svojih kontakata ili ih blokirati, piše Makeuseof.