Kako savršeno očistiti rešetke pećnice, samo uz pomoć maramica i vode

Britanka se pohvalila kako je očistila svoju pećnicu i iznenadila mnoge svojom metodom.

Britanka Michelle Tamplin je u Facebook grupi ‘Hinch Army Cleaning tips’, gdje se izmjenjuju savjeti o kućanstvu, podijelila trik kako očistiti masne rešetke iz pećnice, i to samo toplom vodom i maramicama koje se koriste za omekšavanje rublja u sušilici, prenosi 24sata. 

Napisala je da trik zahtjeva punjenje kade vrućom vodom, a nakon namakanja, rešetke se prebrišu maramicama koje se inače dodaju u sušilicu.

“Sinoć sam nakon nekoliko čaša vina odlučila čistiti rešetke pećnice, a muž se pitao zašto praznim pećnicu i nosim rešetke u kadu. Mislio je da sam poludjela”, napisala je Michelle, a mnogi su isprobali i pohvalili njezin trik, koji navodno čisti i najmasnije dijelove rešetki.

“Da budem iskrena, nisam očekivala da će djelovati”, napisala je jedna žena iz grupe, koja je rešetke prije poprskala sredstvom za pranje suđa, a onda ih namočila u toplu vodu i prebrisala s maramicama za sušilicu.

“Ostavila sam da se namaču sat vremena, pa maramicom za veš pobrisala ostatke masnoće, sve je otišlo”, napisala je oduševljeno.

Neki su trik malo prilagodili, i objasnili da masne rešetke prije zamotaju u aluminijsku foliju, a u vodu umjesto maramica ubace tablete za perilicu suđa, a ono u čemu su se svi složili je bilo da se voda nikako ne smije ohladiti jer se masnoća neće skinuti.