Kako se konačno riješiti tvrdoglavih mrlja od znoja s odjeće

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Ne znate kako skinuti mrlje od znoj s odjeće, koje su najvidljivije na pamučnim majicama svijetlih boja, a posebno na bijelima.

Mrlje na majicama nastale od kombinacije znoja i dezodoransa jako se teško skidaju kod uobičajenog pranja jer se pretvaraju u vodootpornu smjesu na koju ne djeluje praška za rublje, a s vremenom dobiva i neuglednu žućkastu nijansu.

Mrlje se pojavljuje najviše zbog dezodoransa, pogotovo onih s aluminijem, koji je usto i jako štetna po naše zdravlje. Kad aluminij iz dezodoransa reagira sa znojem dolazi do reakcije, a koja je najvidljivija na bijeloj odjeći na kojoj su žute mrlje najvidljivije. Problem je što se svakim novim nošenjem taloži na istom mjestu pa nastaje mrlja koje je zaista tvrdokorna. No ne trebate kupovati skupe proizvode, jer se rješenje nalazi nadohvat ruke, sve potrebne sastojke za skidanje tih mrlja vjerojatno imate kod kuće.

Aspirin kao prva pomoć kod mrlja

Prva pomoć su aspirini, zdrobite nekoliko tabletica u prah i izmiješajte ga s vodom, taman da bude toliko gusto da dobijete smjesu poput paste koju ćete nanijeti na mrlje. Smjesu ostavite na tkanini sat-dva da dubinski djeluje te odjeću potom operite na uobičajeni način.

Alkoholni ocat univerzalno rješenje za mnoge probleme

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vidović Krišto i Vrkljan o dolasku Pupovčevih birača, koroni i testovima..

PISMO PLENKOVIĆU ZBOG NJEGOVOG PRIVILEGIRANJA PUPOVČEVIH BIRAČA I DISKRIMINIRANJA HRVATSKIH I EU GRAĐANA Poštovani gospodine Plenkoviću, Sa zaprepaštenjem smo primili vijest...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img