HomeKolumnaKAKO SE NA PRIMJERU POVRATKA TRGA MARŠALA, VIDI BESKRAJNA BIJEDA HRVATSKE DRUŠTVENE...

KAKO SE NA PRIMJERU POVRATKA TRGA MARŠALA, VIDI BESKRAJNA BIJEDA HRVATSKE DRUŠTVENE ZBILJE

Piše Vanja Zlatović

Neumornim pragmatizmom i Milanovićem dotučeni SDP, jedna identitetska nakupina bez strukture, svakako bez zrna sadržaja, osobito nekog “lijevog”, upro se vratiti Trg maršala Tita, čiju ploču je njihov nekad najelitniji jurišnik Bandić, prodao notornom Hasanbegoviću i da ga ovaj podrži kad su mu njegovi lopovluci počeli smetati, a ovaj je edipovski htio rušiti Tita, da ga u tim lopovlucima pokriva i štiti. Izašla su njihova imena u NY Times, to se bez imena globalno i najomiljenijeg i najkrvavijeg bravara u povijesti čovječanstva ne bi nikad dogodilo, ploču je skinuo ugostitelj koji je nedugo potom smrtno stradao, a iz bojazni od prokletstva faraona mu ovaj nije došao na sahranu, a niti ex SDP-ov Bandić.

U gradu koji se guši u smeću, sad preko lokalnog šefića iste nadriljevičarske centrale, SDP gleda uzeti bodove da on, ne ideološka liberalna sekta Možemo, vraća građanima grada heroja (za kojeg Tomašević kaže da je 30 000 izginulo u 2.sv ratu, što je statistički nonsens kao i sve cifre i titoista i revizionista) Trg maršala Tita, jer to je jedino što može i zna.

Pa kaže, u na pet stranica napisanoj Titovoj karakteristici, prezimenjak Gotovčev a nećak Mustaćev, da je Tito brend. Pa se treba zvati trg tako jer je Tito brend, pa će se na njemu selfirati kraj ploče kineski turisti, po ideji Ive Gregurevića u filmu Maršal, Tito je brend.

I zato treba biti. Ne jer je uveo pravo glasa žena, elektrificirao krajeve gdje je netom pobio nevine ljude, ali jest ih elektrificirao, uveo široko dostupno visoko školovanje bez kojeg bi 90% ovog našeg političkog ološa bilo “ostaj mala kod ovaca”, a kurac bi bili pravnici i inžinjeri…jer to jesu neke zasluge u lijevoj viziji i perspektivi društva. Nego jer je bio brend, volio je cigare i seksualno konzumirati osobe koje menstruiraju, nosio je lentu, trčali su mu štafetu, a sam je drug Tito predložio da se njegov rođendan proglasi i Danom mladosti, i to je brend zato, ogledalo naše demokratske tradicije.

I tako će se ovi zagužvati oko toga “koji Pinki je vratio Tita”, pa kad zabrani Možemo i da župnik bude na obljetnicama strijeljanja Zagrepčana i ranjenika koji su se zatekli po bolnicma 45., ..će SDP kiselo i zaplotnjački soliti da oni to ipak ne bi, kako ne bi tek tako ukinuli mjeru RO, i jer su oni ipak mekši. Jebi ga, ipak je njihov tata pušio cigare, a ne filter 57.

I.R.
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
POVEZANI ČLANCI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari